Leker lite

Om jag har någon läsare där ute (men än kompisen J, min enda prenumerant på bloglovin) som undrar vad som händer, så leker jag bara lite med layouten. Html textning kan vara riktigt skoj. Nu ska jag bara försöka att förändra min header lite, hur man nu gör det. Om någon vill hjälpa till så säg till, annars ska jag ge mig ut på nätet och söka lite.

Ha en bra kväll

Utan onda aningar - Jan-Sverre Syvertsen

Jag fick en extrapresent av sambon på julafton. Han hade gjort en beställning från CDON och fått erbjudande om pockets till mycket förmånliga priser. Boken jag fick var utan onda aningar som jag läste ut igår.

Beskrivningen av boken lyder: Tonje Kvamme, 14 år, försvinner spårlöst på väg hem från handbollsträningen. Hon är som tonåringar är mest men har skaff at sig två farliga hobbyer att chatta på Internet och att strippa inför webbkamera för den som betalar. Nu får hon betala priset för sina aningslösa tilltag.
Det lilla samhället Ski, en bit utanför Oslo, är på ytan lugnt och sömnigt, men bland dess förtroendeingivande stöttepelare döljer sig flera farliga personer. När dessutom en internationellt orienterad pedofi lgrupp misstänks ha med flickans försvinnande att göra, inser poliserna i staden att det handlar om en kamp mot klockan innan Tonje Kvamme antingen hittas död någonstans i Europa eller dyker upp på filmer och fotografier på Internet, offer för vidrigheter vanliga människor knappt kan föreställa sig.
Något radikalt måste göras, och det är inte förrän den unga nykomlingen hos polisen, Lisa Lunde, tar kontakt med Sander Mørk, psykologen på Tonjes skola, som det lossnar. Men Mørk har ett förflutet han inte gärna talar om. Varför lämnade han sin tjänst i Stockholm så brådstörtat?

Detta är Syvertsens debutbok och det är en ganska ordinär deckarhistoria. En tjej blir kidnappad och ett gäng poliser försöker hitta henne. Boken är ok men det är inte en bok man sträckläser på grund av att man vill veta vad som händer sen. Jag saknar spänningen och ledtrådarna som leder till upplösningen. Jag hade redan i första delen av boken listat ut vem det är som är skyldig till kidnappningen. Syvertsen gör ett försök i mitten av boken att hotta upp berättelsen lite med hjälp av ännu en kidnappning av Tonjes bästa vän, vilket skulle kunna leda till en spännande vändning men icke.

Den historia som Syvertsen har valt hade egentligen kunnat vara riktigt spännande och pedofilvinklingen hade kunnat göra boken mer intressant, men tyvärr tycker jag inte att den delen får tillräckligt med utrymme. En ok debutbok och det ska bli intressant och se vad han kan hitta på i bok nr två I det fördolda. Envis som jag är måste jag se om författaren har utvecklats och om storyn i i det fördolda är bättre än i utan onda aningar. En bok som får hamna på min önskelista.


Dagens

Idag har mina föräldrar, moster och ett kusinbarn varit på besök hemma hos mig, och då måste man ju naturligtvis bjuda på något trevligt. Detta gav mig tilfälle att testköra en av mina julklappsböcker A piece of cake. Det bjöds på kokostosca och kladdkakemuffins med vaniljcreme fraiche. Mycket gott och väldigt uppskattat av alla besökande.

Är väldigt nöjd med min julklappsbok måste jag säga. Tack kära sambo för den =) Av svärföräldrarna fick jag en slickepott mm och en kakform vilket också kom till användning idag. Dags att komma igång med träningen så jag kan baka obegränsat ;-)

Imorgon får det bli frukostbröd. Har hittat dinkelbullar som jag är sugen på att testa.

Ha en skön lördagkväll

Bergdorfblondiner - Plum Sykes

Läste nyligen ut Bergdorfblondiner som är skriven av Plum Sykes. Detta är en typisk chicklit bok som egentligen bara handlar om glamour, kläder, smycken och egenvård i form av hårfixning och sminkningar. Den har dock en sidohistoria som går ut på att fixa en fästman som den ultimata accessoaren.

I boken får man följa huvudpersonen Moi i hennes flärdfulla värld tillsammans med den ultimata bergdorfblondinen Julie. I deras värld handlar allt om image och rikedom. Vilka fester man ska gå på och vilka personer man ska träffa. En man utan egen chaufför är till exempel inte värd att dejta.

Den här boken kan jämföras med en romantisk komedi. Den är lättsam och man kan urskilja hur boken kommer att sluta redan från första kapitlet. Precis som man med filmen vet vilka två som kommer att bli ihop. Trots detta blev jag positivt överraskad av boken. Jag trodde att huvudpersonen Moi skulle vara en ganska självupptagen person men det visad sig att det fanns ett stråk av mänsklighet i henne och boken är i grund och botten en kärlekshistoria.

Boken är bra och lättsam, precis vad jag behövde när jag läste den. Men det är ingen bok som fastnar eller ger funderingar och tankar. Man får ta den för vad den är - chiclit.25 dec

Hoppas alla ute i bloggosfären har haft en trevlig juldag/julkväll.....

Min kväll har spenderats med ett öga på pirates of the caribbean och med det andra i bokbloggsvärlden. Det finns många bokbloggar därute som verkar vara riktigt bra, samt de som är ganska högtravande och pretantiösa (ratar allt vad populärkultur heter). Jag känner att det finns mycket som jag kan bekanta mig med under jullovet. Tyvärr ger dessa (intressanta) bloggar lite presationsångest. Vem skulle vilja läsa min lilla tråkiga blogg när det finns så många bra bokbloggar redan??

Ska försöka göra mitt bästa att köra mitt eget race och blogga om det jag vill utan att jämföra mig med andra. Nu är det läggdags tillsammans med boken som läses för tillfället. En tilläggsjulklapp av sambon ;)


Fortfarande ODD

Har nu under de första dagarna av julledigheten läst ut Fortfarande Odd av Dean Koontz. Jag var väldigt förtjust i första boken och även den här är bra. Problemet har varit att mina tankar tyvärr varit lite avlägsna vid vissa lästillfällen vilket har gjort att jag inte fängslats lika myclet av bok nr 2 som bok nr 1. En del kan tycka att det beror på att bok 2 helt enkelt inte är lika bra, men jag kan bara delvis hålla med. Första boken Odd Thomas är bättre än den här, men Fortfarande Odd är definitivt läsvärd. Jag kan tycka att det saknas lite berättande runt Odd. Här är det rakt på Kidnappningshistorien och det är i stort sett det enda vi får följa. En del av de karaktärer som jag lärde känna i bok 1 finns inte med alls eller nämns knappt i bok 2.

Vi får fortsätta att följa Odds liv efter det som hände i första boken. Han kan fortfarande se de döda och försöker hjälpa dem över till den andra sidan. Redan från första kapitlet är historien igång och du är mitt inne i jakten på en kidnappare. Du får sedan följa Odds jakt på kidnapparen under hela första delen av boken som leder oss via översvämmningstunnlar under staden Pico Mundo fram till ett gammalt utbränd kasino.. Andra delen handlar om hur Odd ska kunna rädda sig själv ocb sin vän samt komma undan en mäktig men mycket sjuk kvinna, och henner hejdukar, som inget hellre vill än att kunna se de döda.

Läsvärd. Speciellt om du gillar genren sp som jag gör ;) Missar sällan en bok av Dean Koontz. Min bokhylla svämmar nästan över.

God Jul

Lite sent påkommet kanske, men jag är inte riktigt någon inbiten bloggare än. Tänker ofta på den och olika inlägg jag kan göra, men verkar inte riktigt komma till skott. Har en hel del bra inlägg i huvudet i alla fall ;).

Nu är julafton över och jag har lite mer än en vecka kvar av skön ledighet. Idag har mest bestått av slapp och ätande. Är nöjd med hur julafton blev och med mina julklappar. Jag fick bland annat jättehäftiga bokstöd som helst följer inredningstrenderna. De två bokstöden bildar nämligen ordet read. Hur coolt som helst. Jag visar en bild imorgon.

Ha en bra kväll.

Bokshopping

Min att läsa hög är för tillfället ganska hög. Jag har till exempel nio pockets kvar att läsa sen min raid på bokmässan i september, plus att jag lånat böcker av en vän. Trots detta kliar det i fingrarna så fort jag är ute och boksurfar på nätet och fötterna leder mig automatiskt mot bokaffärerna när jag är inne i Göteborg.

Jag tänker skapa en ny kategori här på bloggen som handlar om just bokaffärer av olika slag. Har ni tips på antikvariat eller bra affärer i göteborgsområdet tar jag tacksamt emot tips (från alla 5 läsare=)).

Kram kram


Äntligen

Äntligen äntligen är det dags! Imorgon är det avslutning och sedan är det jullov i två och en halv vecka innan jag måste träffa barnen igen.  Det ska bli skönt med en paus. Jag har inte riktigt funnit tid och ro att läsa som jag brukar Odd Thomas ligger fortfarande på natduksbordet och jag har inte riktigt kommit in i den än. Det blir mest rättning, stress, korsord och tidningar just nu.

Fick på tal om tidningar nya damernas värld idag som jag kan somna till idag om jag har lust. Måste se till att säga upp prenumerationen den här gången. Glömmer alltid det.

Ha det bra

Om du har en timme över...

...och vill få en djupare insikt i människors uppdämda aggressioner ska du definitivt läsa Den som inte tar bort luddet ska dö! skriven av David Batra. Batra har under två år samlat in lappar och anslag från det svenska folket. Du vet de där lapparna man ibland kan hitta i tvättstugan eller utanför en affär.  Dessa lappar har han sedan samlat ihop, kommenterat och fotat till den här boken.

Lättläst, underhållande och lockar till skratt. Pojkvännen använde den som toabok.......det blev ett långt besök.
 
Några smakprov:
På Lottas vindruta: "Här kan du inte parkera, din idiot! Må lössen från tusen kameler hemsöka edert könsorgan"
I en hiss: "Du som fiser i hissen om mornarna - sluta med det! /Styrelsen
I tvättstugan: Städa machinen efter dig grishalvete. Kan du stava till ränt?

Julklappstips kanske?

Efter en bloggenomläsning hittade jag boken Glasborgen av Jeanette Walls som väckte begär. Boken ska vara något i stil med Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt.

I denna skakande men samtidigt så underhållande självbiografi skildrar Jeannette Walls hur hennes turbulenta uppväxt i djupaste fattigdom utmålades som ett enda strålande äventyr av de excentriska föräldrarna.


Ur boken:  Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. Det var i skymningen en blåsig marskväll. Vinden slet i ångan som kom upp ur gatubrunnarna, och människor skyndade längs trottoarerna med uppfällda kragar. Jag satt fast i trafiken två kvarter från festen jag var inbjuden  till. Det var flera månader sedan jag hade sett mamma, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och ropa mitt namn och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans, och mamma skulle presentera sig och min hemlighet skulle vara avslöjad. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.


Jeannette Walls mamma och pappa, några av de många oförglömliga karaktärerna i denna ovanliga självbiografi , är excentriker. Rex är en karismatisk och djupt störd man, vars "lilla drinkproblem" hindrar honom från att någonsin behålla ett jobb, Rose är konstnär som tycker att det är viktigare att måla en tavla än att se till att det kommer mat på bordet. Ungar ska bara lämnas ifred, då blir de lyckliga och härdade till såväl kropp som själ.


I denna skakande men samtidigt så underhållande uppväxtskildring slås vi av den ömsinthet med vilken Jeannette Walls beskriver sin familj, och hur skickligt hon låter oss förstå hur de begåvade syskonen invaggas i övertygelsen om att deras turbulenta liv i djupaste fattigdom bara är ett enda strålande äventyr.


Finns på adlibris för 39 :-


Änligen FREDAG!


Så kul!!

Måste bara skriva och berätta om en intressant sak jag hittade på den amerikanska bloggen http://blog.journalgirl.com/.

Varje november finns det i USA en "national novel writing month som går ut på att du på en månad ska skriva en berättelse på ca 50 000 ord (175 sidor). Detta för att skapa en roligare inställning till skrivande och för att fler ska våga sig på att skriva. Bli inte avskräckt av antalet sidor för här handlar det om kvantitet och inte kvalitet.

Vilken utmaning det hade varit att få vara med i detta. Jag har alltid haft en liten hemlig dröm (som så många andra) att skriva en bok någon gång.  Något att förbereda sig på inför nästa år kanske.

kolla in www.nanowrimo.org om du det låter intressant.

...när man bara måste anteckna något viktigt.....

....kan det här blocket från Lagerhaus vara en bra idé för att göra vardagen enklare. Funkar även bra om man som jag har fått en skrivklåda och som aldrig kan motstå intressanta eller söta block.En snabb liten önskelista....

  1. Den åttonde dvärgen - Annika Burholm
  2. Karamellskorna - Joanne Harris
  3. Livstid - Dean Koontz
  4. A piece of cake - Leila Lindholm

Skaparlust

Nu när livet känns som mest hektiskt med mycket stress, måsten och sena dagar har min skaparlust vaknat. Jag vill skriva, kladda, måla, klippa, klistra, ja precis vad som helst. Bara jag slipper tänka och oroa mig utan bara kan se något växa fram.

Imorse, innan jobbet satt jag och skummade igenom Den åttonde dvärgen och fick lust att hämta ett block och börja skriva. Boken är en inspirationsbok full med skrivuppgifter. Boken innehåller allt från att leka med ord til att skapa hela romaner. Helt underbart och inspirerande.

Nu ska jag göra lite julkort med á la konstnären Malin Leijonberg. Visst är hennes tavlor söta?

Snälla ge mig lite fritid!!Bilder från http://www.adlibris.se/ och http://www.prickigkatt.se/

Sugen på....

Ända sen jag blev sambo i början av augusti har jag känt att jag inte riktigt trivs med min tillvaro. Kärleken spirar och det känns underbart att bo ihop med den man älskar.....men att flytta in i hans lägenhet var både ett bra och ett dåligt beslut. Yes, vi bor äntligen ihop och kan mysa och ses så ofta vi vill...men,
No, var sjutton ska alla mina saker vara och varför är det så stökigt hela tiden??

Jag går runt nu med ett evigt kli i fingrarna efter att ändra, ordna till och RENSA, men det känns lite övermäktigt då det gäller hela lägenheten och med ett redan fullt förråd.

Jag äger redan Karen Kingstons bok Att rensa i röran med  feng shui som är en riktig inspiration. Speciellt kartan över hur olika områden i ditt hem kan påverka olika aspekter i ditt liv. T.ex så kan du ha otur med jobbet om jobbhörnet i ditt hem är fullt av skräp och oreda.

Efter en surfning på http://www.adlibris.se/ hittade jag även denna bok Röj och rensa förändra och förbättra rum för rum, steg för steg. Tänk om det är precis vad jag behöver för ett fräshare hem. Eller är det kanske önsketänkande.

RSS 2.0