Fortfarande ODD

Har nu under de första dagarna av julledigheten läst ut Fortfarande Odd av Dean Koontz. Jag var väldigt förtjust i första boken och även den här är bra. Problemet har varit att mina tankar tyvärr varit lite avlägsna vid vissa lästillfällen vilket har gjort att jag inte fängslats lika myclet av bok nr 2 som bok nr 1. En del kan tycka att det beror på att bok 2 helt enkelt inte är lika bra, men jag kan bara delvis hålla med. Första boken Odd Thomas är bättre än den här, men Fortfarande Odd är definitivt läsvärd. Jag kan tycka att det saknas lite berättande runt Odd. Här är det rakt på Kidnappningshistorien och det är i stort sett det enda vi får följa. En del av de karaktärer som jag lärde känna i bok 1 finns inte med alls eller nämns knappt i bok 2.

Vi får fortsätta att följa Odds liv efter det som hände i första boken. Han kan fortfarande se de döda och försöker hjälpa dem över till den andra sidan. Redan från första kapitlet är historien igång och du är mitt inne i jakten på en kidnappare. Du får sedan följa Odds jakt på kidnapparen under hela första delen av boken som leder oss via översvämmningstunnlar under staden Pico Mundo fram till ett gammalt utbränd kasino.. Andra delen handlar om hur Odd ska kunna rädda sig själv ocb sin vän samt komma undan en mäktig men mycket sjuk kvinna, och henner hejdukar, som inget hellre vill än att kunna se de döda.

Läsvärd. Speciellt om du gillar genren sp som jag gör ;) Missar sällan en bok av Dean Koontz. Min bokhylla svämmar nästan över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0