Bokrean

I slutet av februari är det dags för den årliga bokrean. Är man intresserad av att veta mer om rean föreslår jag att man läser PDF.en. Den handlar om bokreans historia och framtid. Intressant läsning.

En bokenkät

En bokenkät från bokhora och jag är inte sen att hänga på:

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)? Jadu det är lite olika. Om jag kollar bokhyllan så ser jag att på senare tid har det blivit Joanne Harris som jag inte har kunnat vänta på. Annars är det en salig blandning med pocket och inbundet oavsett författare.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Jag har definitivt flest Stephen King och Dean Koontz i min hylla. Nu har det blivit lite av en sport att få tag på s många Kingböcker som jag kan. Det har blivit lite av en samling utöver dem 2 så har jag även en del Barbara Wood, Torey Hayden och Joanne Harris.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?Hmm, den senaste boken jag köpte efter att ha läst ett tips var Glasborgen. Den ligger i min att läsa hög. Annars får jag konstant tips från min mamma på bra böcker.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?En julklapp till pappa och till kompisen blev det. Båda två mottogs med gott mod. Till pappa blev det en ny Dean Koontz  och kompisen fick en bok som lät väldigt spännande på baksidan, men som jag helt har tappat namnet på. J vad hette den?

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Inte en enda faktiskt. Har bara lånat böcker från vårt skolbibliotek på jobbet. Stadsbiblioteket i Kungälv är sorgligt obesökt från min sida.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?

Nick Hornby - En god människa, LUS-boken och Stephen King - Allt kan hända. Varvar detta med lite tidningar också.


Helg

Phew vilken vecka! Är glad att den äntligen är över. Har känt mig skum och konstig hela veckan fram till torsdag då jag äntligen tyckte att jag började återgå till det normala. Har helt försummat bloggen den här veckan trots att jag har en del bra inlägg på gång.

Kan berätta att utmaningen jag startade nu har kommit in i halvlek. 5 böcker på 1 månad. 5 böcker som legat i bokhyllan på tok för länge. Jag började med boken hans sjätte sinne som legat i min bokhylla ett bra tag. Nu vet jag varför den låg där...Den är helt enkelt inge bra. Jag har bara läst 40 sidor i den men har bestämt mig för att kalla den läst och lägga den i en ge bort hög eller så lägger jag ut den i sann bookcrossinganda. Nu är jag inne på bok nr 2 i utmaningen. En god människa av Nick Hornby. Där har jag läst precis lika mycket men på betydligt kortare tid. Den här lär jag läsa ut. Jag får dock lägga på ett kol så jag klarar mig på en månad....hurry curry

Söndagslistan v4

  • Antal böcker utlästa: 2
  • Antal utmaningar påbörjade: 0
  • Antal glas vin druckna: 2
  • Antal projekt avlarade: 1
  • Antal blogginlägg skrivna: 6
  • Antal filmer sedda: 1

Det är insidan som räknas...(men vem fan vågar chansa) - Emma Hamberg

Emma Hamberg, som innan bland annat har skrivit Mossvikenfruar och Brunstkalendern berättar här med hjälp av roliga illustrationer krönikor och berättelser om bland annat singelkvinnans, mammans och fruns liv. Här får vi till exempel läsa om de 10 burdorden i en mer uppdaterad version och skillnaden mellan en kärring och en karlakarl.

Vart tog brösten vägen? Var gömmer sig alla de där roliga utekvällarna med tjejerna? Sexet - var är det någonstans? Ibland känns livet lite tomt! Men jag har i alla fall en tvättkorg full med osorterade strumpor! Det gäller att se positivt på livet - tjoho!


Det här är en hejdlöst rolig bok om: Jämlikhet (jag sköter allt, han fixar med bilen), raggning (jag sprider mitt visitkort som löv om hösten), att det är insidan som gäller (shit, då är det verkligen kört), kroppen (jag bleker tänder, färgar ögonbryn och vaxar bikinilinjen - allt för att se naturlig ut!) och riktiga vänner (såna som kan sprida ditt visitkort vidare när du själv gett upp och gått hem).

En väldigt lättläst bok som jag kom igenom medan jag drack morgonkaffe i soffan. Boken är upplagd med kortare texter med illustrationer däremellan. En feelgood bok som definitivt fick mig att dra på smilbanden mer än en gång. En tjejbok, presentbok, en slappa i soffan bok. Den kan användas till mycket.


Karamellskorna - Joanne Harris

Som jag har tjatat om den här boken och som jag har tjatat om författaren. Jag har skapat mig otroligt höga förväntningar på boken och naturligtvis blir jag ju då något besviken på den. Boken är absolut inte dålig utan har ett drömskt och magiskt skimmer såsom Mrs Harris brukar få till i sina böcker. Det är bara jag som gjort mina förväntningar på tok för höga.

Detta finns att läsa om boken:

När Vianne Rocher lämnade sitt chocolateri och sitt gamla liv tog hon bara med sig dottern Anouk och det hemliga barnet i magen. Som Yanne Charbonneau lever hon nu ett stilla liv i Paris med sina båda döttrar. På ytan verkar ingenting ovanligt med dem, och det är precis så de vill ha det.


En dag stormar Zozie de l'Alba in i deras liv - en färgstark och magisk kvinna med planer som skulle kunna skaka om deras värld. Dessutom slits Vianne mellan två män: den stabile Thierry och vagabonden Roux. Men Zozie har dem alla i sitt våld och snart måste Yanne fatta ett beslut: Att fly, som förut, eller att konfrontera sin farligaste fiende - sig själv.

Boken är en direkt fortsättning på Choklad och är skriven ur tre olika kvinnors perspektiv; Vi har Anouk, Vianne och Zozie. Vianne och Anouk känner vi redan till från boken Choklad. Här försöker Vianne skapa ett "normalt" liv för sig och sina barn i Paris utan någon magi. Hon vill att barnen ska få möjlighet att passa in och att de inte ska ses som utbölingar. Zozie är en främling som färgsprakande och mystisk kommer in i Vianne och hennes familjs liv och förändrar deras gråa liv till ett mer färgsprakande. Men Zozie gör inte detta för vänskapsskull utan har egna motiv bakom.

Jag tycker om att få alla perspektiv när jag läser och intrigen tätnar ju längre in i boken du kommer. Ibland tycker jag dock att historien blir lite långrandig och att karaktärerna inte riktigt kommer till skott. Det tar dock inte bort alltför mycket av läsglädjen. Även språket är vackert och har ett bra flyt.

Summa sumarium kan man säga att jag gillar boken men att den inte riktigt hamnar i toppen. Jag har fortfarande andra favoriter när det gäller hennes böcker. Vill man läsa den här boken föreslår jag att man har läst Choklad eftersom det här är en direkt fortsättning.


Läslördag

Ja idag har det lästs för fulla muggar och jag har läst ut karamellskorna och det är insidan som räknas..(men vem fan vågar chansa). Just nu sitter jag här med tidningen chic och kollar in saker som jag borde uppdatera min garderob med (varför måste klänningar som tar bort skavanker, framhäver dina bästa drag och samtidigt gör dig slimmad kosta multum?). Även det läsning även om den är av det betydligt lättare slaget. Recensioner på de två böckerna jag nämnde i början kommer här inom kort.

Näst på tur i läslistan måste definitivt bli den utmaning som jag startade för ett tag sen. Ligger redan efter så här ska läsas. Jag måste även läsa ut Fredag för evigt av Annie Dalton för skolans räkning. Mina sexor ska få bekanta sig med boken på måndag. Skoj skoj.

Onsdagstips

Till alla er som är rädda om era pocketböcker och inte vill förstöra dem eller inte vill att omvärlden ska veta vad du läser (harlequin eller annat tantsnusk kanske) kan jag rekomendera så kallade pocketfordral. Dessa finns att köpa till exempel på pocketshop för en 100-lapp. Dock kan jag tycka att en del av dem inte är så vidare värst snygga. Om du inte vill att det ska se ut som du läser bibeln förstås. Dock finns det riktiga små konstverk att hitta om man gräver lite som till exempel dessa:


Dessa hittar du på www.hemmagjort.se för ca 55:-

Du kan också göra egna. Rino syr har en beskrivning på sin blogg så är du händig med en symaskin eller nål och tråd så föreslår jag ett besök där.

Själv gillar jag när böcker ser just lästa ut och därför låter jag mina böcker följa med utan en pocketvärmare. Ibland hade det i och för sig varit ganska skönt att kunna gömma omslaget från nyfikna.


Största möjliga tystnad

Ja tyst har det varit här på bloggen i några dagar. Det finns inga ursäkter för det egentligen mer än att livet med allt vad det innebär har kommit lite i vägen. Jag har dock några inlägg på gång snart ;-).

Idag när jag kom hem kom jag förresten att tänka på just tystnad och vilken lyx det egentligen är. Hur ofta får man bara sitta i ett tyst rum och varva ner? Väldigt sällan om man frågar mig. Det är inte heller lätt att unna sig tystnad eftersom vi vart vi går hela tiden bombaderas av miljoner olika hörselintryck. Surr från datorn, tvn, andra som pratar och är, motorbrus, telefonprat, grannar, vägar. Ja allt vad du kan tänka dig. Jag jobbar på en skola där det aldrig är tyst och när man möts av brus även på hemmaplan (dator, musik, snack mm) kan det ibland bli lite för mycket. Som idag för min del. Då ser man verkligen tystnad som en lyx.

Mitt budskap till alla (10?) läsare där ute på internets vågor är att ta och lyssna på tystnaden någon gång. Om inte för er så kanske för mig?

Ha en bra kväll i tystnad =)

Smög med lätta steg

Efter ett besök hos min mamma, boktoka nummer 1, har ännu en bok smugit sig in i min bokhylla. Är det någon där av Marian Keyes. Är ett fan av Marian Keyes men har hört att den här boken inte ska vara lika bra som en del andra av hennes böcker. Stämmer det?

Nu, Nyponsoppa med glass :D

Söndagssug V3

Här min topp 5 lista över de böcker jag vill ha just nu

 Tusen strålande solar - Khaled Hosseini
Jag tyckte flyga drake var alldeles underbar och är väldigt sugen på tusen strålande solar där man får följa två kvinnor i Afghanistan.

Aldrig fucka upp - Jens Lapidus
Efter att äntligen ha blivit klar med min första ljudbok (det tog ett tag) är jag nu sugen på Lapidus nästa bok. Den här gången tar jag den i pappersform.

Drottningen vänder blad - Alan Bennett
Efter en bokbloggssurfning stötte jag på den här boken (tyvärr minns jag inte var) och skrev genast upp den på min vill ha lista. Drottningen av England är uttråkad och stöter en dag på en bokbuss och finner böckernas värld. Verkar väldigt intressant.

Haunted Heart - Lisa Rogak
Den här boken hittade jag hos Du är vad du läser. Det här är en ny biografi på Stephen King.

Stigma - Åsa Schwartz
Det här är andra boken i Schwartz Denomologi. Första boken heter att och fjättra Lilith i kedjor. Föll lite för första boken och vill nu självklart veta vad som händer med studenten Anna i andra boken.


Bubblare
Bleeding heart square - Andrew Taylor
Boktjuven - Markus Zusak

Jens Lapidus - Snabba Cash (ljudbok)

Det var längesedan som den här boken låg på topplistorna och var populär. Jag minns hur några jobbarkompisar pratade om den för längesen. Nu äntligen har även jag "läst" den. Eller ja, snarare lyssnat på den. Efter att ha varit väldigt skeptiskt till ljudböcker har jag nu ändrat uppfattning. Ljudboken är bra. Det gäller bara att hitta rätt plats och tid till att lyssna. Jag lyssnade till exepmel klart på Snabba Cash igårkväll när jag låg i badet. Där passade det ypperligt då man slapp tunga böcker och att hela tiden ha händerna över vattenytan. Jag har tidigare även tipsat om att ha ljudboken med på promenaden. Då är den ett väldigt bra sällskap.

Nu till boken. Detta går att läsa om den:
JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill. Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.

Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.

Morgan Alling är den som har läst in boken och han har gjort ett mycket bra jobb. Han läser inlevelse men försöker inte föreställa sig alltför mycket när han läser de olika personerna. Det är ett bra flyt i uppläsningen och hans röst passar bra in med historien som han berättar. 

Jag var väldigt skeptiskt till boken (vet egentligen inte varför) men har nu helt ändrat uppfattning. Det här är en mycket läsvärd bok som är riktigt spännande. Vi får följa tre olika personer med olika perspektiv och olika bakgrund inom samma bransch. Lapidus har beskrivit de tre olika männen på ett såpass bra sätt att du, trots att de håller på med olagligheter, vill att det ska gå bra för dem. Trots att Mrado är "den onda" har han en god sida.

Som många säkert redan känner till har Jens Lapidus skrivit en bok till; Aldrig fucka upp, där vi får följa med in i Stockholms undre värld ännu en gång.

                   


Tack!

Idag kom den boken som jag fick i Angos skicka vidare utmaning. Det är insidan som räknas....(men vem fan vågar chansa?) En härligt skrikrosa, tjejjig bok. Jag har hört gott om den så det ska bli kul och ta sig an den senare. Är inne i en riktig läsperiod nu (vilket märks på antalet nya böcker). Igår började jag läsa karamellskorna och jag fick direkt en skön känsla. Jag gillar sättet som Joanne Harris skriver på.

Det här blev ett riktigt babblande inlägg. Skyller på trötthet och att det varit en otroligt tung dag idag.

Lnskar er en fortsatt trevlig kväll....eller...sov sött


En tävling

I Theresans blogg kan du just nu tävla om boken Ödehuset av William Paul Young. För att vara med behöver du bara skriva ett inläg i din blogg och skriva en kommentar till hennes inlägg. Jag är med, är du??

Ett paket kommer lastat.

ÄNTLIGEN! Landade mitt paket från Adlibris som var väldigt försenat. Inntehållet har verkligen varit efterlängt, speciellt karamellskorna av Joanne Harris. Den har jag längtat efter länge och jag lär knäcka pärmarna på den boken redan ikväll. De andra två böckerna som fanns i paketet var den åttonde dvärgen - en bok om skrivande och Glasborgen av Jeanette Walls.

Nu ska här luktas och fluktas lite i böckerna (Jag vet, kasst rim).

                

Trevlig kväll mina vänner!


En Författare - Joanne Harris

En av de författare som jag har fastnat för och som jag har köpt det jag har kommit över av är böcker av Joanne Harris. Hon skriver om sköna, lite annorlunda miljöer och har alltid någon annorlunda tvist i sina böcker som jag gillar. Jag gillar även de omslag böckerna har. De är riktiga små konstverk som bara skriker Frankrike.

Mrs Harris bor i Storbrittannien tillsammans med sin man Kevin och dottern Anouchka (känner ni igen namnet från boken choklad?). Hon föddes 1964 och arbetade som fransklärare innan hon - nästan över en natt -  blev en framgångsrik bestsellerförfattare. Joanne Harris skriver gärna om Frankrike, ett land som hon är väl förtrogen med eftersom hennes mamma är fransyska, och familjen tillbringade alla sina semestrar i Frankrike. Choklad (1999) blev  en stor succee, utgiven i 30 länder, och förvandlades även till Oscarsnominerad film med skådespelarna Juliette Binoche och Johnny Depp. Efter succén med Choklad har Joanne utkommit med ytterligare böcker. På svenska har dessa utkommit:

En doft av apelsin
(2002)
Underströmmar (2003)
Kärlekens dårar (2004)
En smak av vin (2005)
I virvlande dans (noveller, 2006).
Gentlemän och spelare (2006)
Karamellskorna (2008)

Joanne har även skrivit en kokbok tillsammans med Fran Warde, Det franska köket, där hon delar med sig av sina egna familjerecept.

För mer information om Joanne Harris och hennes böcker kan man gå in på hennes hemsida http://www.joanne-harris.co.uk/.


En utmaning

Har sett en del bloggar som har utmaningar av olika slag. På Paulas blogg kan du till exempel vara med på en bokusutmaning. Det finns också nobelutmaningar etc. Alla utmaningar låter väldigt lockande, men jag får alltid dåligt samvete över de böcker som har legat i bokhyllan jättelänge men som inte har blivit lästa. Att vara med skulle nog belasta min läslust lite. Så här och nu startar även jag en utmaning som går ut på att under en månad läsa fem eller fler böcker som har blivit liggande i bokhyllan alltför länge.

Är det någon som vill vara med? Skicka en kommentar och berätta gärna i er egen blogg vilka böcker ni ska läsa. Har du ingen blogg får du gärna skicka ett mail till mig: smiley_sofie@hotmail.com.


De böcker som jag har med i min utmaning är:

(   ) Främlingar - Dean Koontz
( x ) En god människa - Nick Hornby
( x) Kärlek och skugga - Isabelle Allende
(   ) Hans sjätte sinne - Jayne Ann Krentz
(   ) Mina döttrars systrar - Barbara Voors

Tisdagstips

Min pappa har alltid sagt att ett hem utan böcker inte är ett hem och jag kan inte mer än att hålla med. Tyvärr får mina böcker just nu trängas i en väldigt liten bokhylla (pocketböcker i dubbla rader och instoppade bland cd och dvds) och vi har inte plats för fler bohyllor. Därför är jag ständigt på jakt efter någon liten hylla. Ramlade över den här på www.furnish.se. Den kallas för Ruta och är som ett litet bokfönster att sätta upp på väggen. Kan bli som en tavla på väggen, eller kanske en hylla i hallen där gäster kan få låna hem böcker i sann bookcrossinganda.


Bokkedja: Utanförskap

Jag tänkte försöka mig på en sån här bokkedja. VI får se hur den slutar.

När jag tänker på utanförskap föll mina tankar direkt på Om en pojke av Nick Hornby. Marcus är en 12-årig pojke som precis har flyttat till en ny stad. Han är annorlunda och blir direkt utsatt av en del av klasskamraterna. Istället för att vända sig till sina jämnåriga och försöka bli vän med dem hittar Marcus Will som är en ungkarl som trivs bra med sitt ensamma och udda liv..........Udda liv får mig att tänka på Vianne Rocher i choklad som drar från by till by i Frankrike för att hitta sig en plats i tillvaron. För att försörja sig öppnar hon en chocolaterie där hon säljer den mest underbara choklad. Samtidigt försöker kyrkan få folket att se det som en synd och få henne och lägga ner sin verksamhet och försvinna.....
....kyrkans män får mig åter igen in på min senaste läsupplevelse flyga drake och hur talibanerna behandlade afghanerna och förtryckte dem i Allahs namn. Människor som rättfärdigar onda handlingar och gömmer sig bakom sin religion....

......I häxornas försvarare får man följa Jan Gillous resa genom historien om häxjakt. Även dessa kvinnor blev jagade och dödade på grund av religion. Det blev mycket religion i bokkedjan, men jag är ändå ganska nöjd med att jag har fått ihop en. Såhär i efterhand hade jag nog kunnat slänga in en och annan bok till.

Ha en bra kväll

 

Flyga Drake - Khaled Hosseini

Jag har nu i tre dagar läst så fort jag har haft tillfälle. Det var längesedan som jag läste en bok som fängslade mig så som denna bok. Jag vet att jag är sent ute, men sådan är jag med alla hypade böcker. Brukar oftast vänta med sådana. Jag läste till exempel inte Stieg Larsson triologin förrän för några månader sen.

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
  När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.
  Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

En gripande bok som fängslar från första kapitlet och jag kan inte mer än att rekomendera den till alla som inte läst den. Hosseini berättar i jag person ur Amirs synvinkel om ett helt liv först från en villa i en välmående del av Kabul, från en sunkig lägenhet i Californien och sedan tillbaka i ett sönderbombat Afghanistan. Mycket lite tid läggs på Amirs framtid utan fokus läggs på Amirs barndom samt hans minnen och hur de kommer att påverka hans vidare liv.

Är hans andra bok tusen strålande solar lika bra tro? En jobbarkompis kunde inte lägga ner den.

Jobbstart

Phew. Då var det äntligen fredag och ledighet igen. Som vanligt är terminsstarten alltid hektiskt med allt för lite tid att planera terminen. Som det ser ut just nu har jag två bokprojekt inplanerade. Kejsaren av Portugallien för år 8 och Fredag för evigt för år 6. Båda böckerna är nyinköpta klassuppsättningar på skolan och det ska bli intressant och se hur de mottas av eleverna. Tyvärr så är det en del motstånd mot läsning bland unga idag. Datorspel och TV tar upp mycket av deras tid.

Jag har själv inte funnit tiden att lyssna klart på min ljudbok eller börja läsa flyga drake. Har stora nördiga läsplaner inför helgen =). Det och ett besök på Nordik för att leta fram en ny soffa. Den vi har nu är inte optimal och jag känner att jag är i stort behov av en divan.


Äntligen en fräsh dator :D

Då var datorn iordningfixad efter en del svärande och ringande till datorkunniga människor. Det är först när en dator är ur funktion som man upptäcker hur mycket tid man verkligen spenderar vid den. Jag är nog en internetjunkie.

När det gäller min att läsa hög har jag tagit en liten paus i den för en ljudbok. Jag lyssnar just nu på Snabba cash av Jens Lapidus. Det är den första ljudboken som jag har stött på. Har varit en motståndare till ljudboken då jag vill ha hela läsupplevelsen (bläddrandet, prasslet och doften). Jag är inte ens säker på om jag anser en ljudbok vara just en bok. Detta är en helt annan upplevelse. Jag förstår varför man lyssnar till en bok. Men är det läsning? Jag kan se fördelarna med ljudboken i vissa lägen. Det är till exempel trevligt att ha när man diskar eller är ute och går. Ljudboken inspirerar dig att gå längre....speciellt om du lyssnar till något riktigt spännande.

Anledningen till att jag ens prövar ljudbok är att jag i somras fick testa på Storytel gratsi via Buzzador, som strömmar ljudboken rätt in i din mobil. Jag gillade idén med att ha ljudboken i mobilen. Enkelt, smidigt och du har den alltid med dig. Tyvärr hann jag inte lyssna klart på boken innan min gratismånad gick ut. Nu har jag fått låna ljudboken så att jag äntligen kan få lyssna klart på den. Jag återkommer med en recension när jag har lyssnat klart.

Ha en trevlig kväll

Min älskade dator...

.....är tyvärr inte med mig för tillfället. Tanken var att rensa den på lite skit (formatera om den) så¨att datorn skulle bli snabbare, finare och så vidare. Naturligtvis funkade inte den tanken riktigt som jag ville och jag är nu utan egen dator. Snacka om att sakna materiella ting. Want my laptop back.

Sov så sött


Bortom Gryningen - Barbara Bickmore

Senaste omläsningen av Bortom gryningen gav verkligen mersmak och nu känner jag mig peppad att ta itu med min att läsa lista. Först ut kommer bli Flyga Drake. Har hört gott om den, hoppas jag inte har på tok för höga förväntningar.

Men nu till min lilla recension så som titeln på inlägget föreslår. Så här står det på baksidan på boken:
Cassandra Clarkes hjärta krossas när hennes älskare talar om för henne att deras förhållande är över. Cassandra måste byta miljö, och flyr till Augusta Springs i Australiens inland, för att börja jobba med den flygande läkarkåren. Cassandra är den första kvinnliga läkaren de konservativa farmarna har träffat. Hon tvingas stå ut med både patienters och kollegors tvivel och misstänksamhet eftersom de inte tror att en kvinna klarar av det hårda arbetet. Men Cassandra ger inte upp, hon arbetar dygnet runt för att visa att hon klarar uppgiften.Bränd av kärleken håller hon alla män på avstånd - tills hon möter Blake Thompson. Hans solbrända ansikte och himmelsblå ögon väcker bortglömda känslor till liv inom henne. Han får henne att bejaka sin sensualism och deras passion känner inga gränser.

Men än en gång slås Cassandras liv i spillror. Andra världskriget bryter ut, och Blake tar värvning. Han försvinner utan att säga adjö och utan att veta att Cassandra är gravid ...

Boken utspelar sig i Australien mellan åren 1938-1950. Vi f¨r följa Cassandra Clarke, en vilsen kvinna som är född i Australien men som spenderat större delen av sitt unga liv i England och USA, men som sedan återvänder till Australien som läkare. Under den här tiden möter hon mycket stort motstånd och måste jobba extra hårt för att visa att hon duger och är lika bra som en man. Vi får också följa hennes sökande efter den stora kärleken samt sökandet efter nya utmaningar.

Eftersom vi får följa Cassandra under en såpass lång tid får man även en bild av hur historien (om än liten) påverkade den enskilda människan. T ex. hur världskriget påverkade Australien. Boken är lätt att fastna i och lättläst. Jag fastnade såpass mycket att jag nästan läste ut boken under en kväll. Min stackars kille tyckte jag var otroligt tråkig den dagen.

Boken finns tyvärr inte att köpa på adlibris eller bokus men har sett att den finns på Gojaba.com och på biblioteken i Kungälv och i Göteborg.

Ha en bra kväll

Slappardag.

Idag har varit en riiiiktigt seg dag som bara ägnats åt meningslösa saker såsom att surfa runt på nätet, glo på tv, käka ostbågar och verkligen göra ingenting. En dag är ok men imorgon får jag hitta på något så att jag inte blir allt för rastlös.

Den läsningen jag ägnat mig åt idag är verkligen högkvalitativ (?); en chic som inhandlades samtidigt som mina ostbågar. När jag läste den började jag fundera på boken "Köp inte den här boken" som jag nyligen beställt från adlibris. Är vansinnigt nyfiken på den och hoppas den dyker upp snart. Hoppas att den kan väcka lite nya tankar kring min konsumtion och shopping.

Hoppas ni har haft en bra söndag. Återkommer snart med en liten recension på boken Bortom gryningen med Barbara Bickmore.OBS! En påminnelse: Två böcker finns kvar i skicka vidare: Danslärarens återkomst - Henning Mankell och Höga förväntningar av Jennifer Belle. Intresserad? Lämna mail i en kommentar och jag skickar den gärna

KRAMAR

Göteborg i mitt hjärta ;)

Om ni bor i denna stad eller i omnejden (som jag) känner ni säkert till den här lilla pärlan. Affären Pocket & Bok har nämligen ett otroligt stort sortiment när det gäller pocketböcker. Man kan gå där inne hur länge som helst och väldigt lätt komma ut med minst fyra pocketar (de kör köpt fyra betala för tre året runt). När jag var där senast hade de även öppnat en bokoutlet i lokalen bredvid. En inbunden bok för en 40-lapp är ju aldrig fel =) 

Ska jag handla böcker och inte gör det över internet är det ofta här jag hamnar. Den fysiska affären ligger på Hamngatan i Göteborg (ovanför Lagerhaus) och de har även nyligen öppnat e-butik. Kolla in där om ni har lust och om ni är på besök i la stada tycker jag att ni ska ta er en tripp dit.

Ha det gott


en kul grej

När jag är uttråkad gör jag som många andra. Surfar runt. Idag hamnade jag på www.bluebox.se och där hittade jag något som kan passa de flesta boktokar =). VAd sägs om att bli en bibliotikarie för 179:-? Det är vad det kostar att få ett hemma-bibliotekskit. I kitet ingår lånekort, lånekortsfickor, datumstämpel och reference only klistermärken? Helt onödigt men oh va skoj.


Maratonmarshen - Stephen King alias Richard Bachman

Som jag har skrivit tidigare hade jag inte riktigt koncentrationen att starta med en av mina olästa böcker. Jag hade svårt att koncentrera mig och tankarna vandrade lätt vidare till andra måsten i livet som jag EGENTLIGEN inte behöver ta itu med, men eftersom hösten har varit så sönderstressad är det inte lätt att helt plötsligt ändra på det bara för att man är ledig. Så jag sökte genom min bokhylla efter en gammal favorit och hittade den här. Boken hittade jag för några år sedan på ett antikvariat här i Kungälv (som tyvärr lagt ner).

Boken handlar om en 17-årig kille som heter Ray Garraty som ska tävla i den ultimata tävlingen; Maratonmarshen. 100 pojkar ska tävla om det ultimata priset; att få allt vad de önskar sig under resten av sitt liv. Detta är inte bara en tävling om det ultimata priset, utan också en tävling på liv eller död. Den som går under 6.5 km i timmen tre gånger blir inte bara diskvalificerad utan även skjuten av majorens män. Ray får under marshen höra några av de andras livsöden och får en bättre insikt i sitt eget liv och varför han själv ställer upp i det här loppet. Han får också se hur olika människor beter sig under press och vad dessa ultimata förhållanden kan göra med en människa. Detta under tiden som pojkarna en efter en försvinner i ekot av gevärssalvorna.

Detta är en berättelse om Amerikas vinna eller försvinna, störst vinner mentalitet som har dragits till sin spets. Det finns bara en vinnare och resten är förlorare som avyttras på värsta tänkbara sätt och utan pardon. Vi har storebror (majoren) som övervakar samhället (pojkarna) och ser till att de följer de regler som gäller.

Den här boken är verkligen ingen skräckbok så som Kings andra tidigare verk utan han berättar istället om ett samhälle så som det skulle kunna se ut i framtiden om kommersialismen och vinna eller försvinna mentaliteten skulle få ett större spelrum. Det skapar verkligen en skrämmande tanke.

Är man intresserad av boken vet jag tyvärr inte riktigt var man kan få tag på den. Jag hittade den som sagt på ett antikvariat. Den kanske finns på tradera, gojaba eller på biblioteket. Om någon vill söka på boken sök då även på Richard Bachman (King skrev boken under pseudonym).

Är man intresserad av att veta mer om Amerika (den icke glorifierade versionen) föreslår jag att man ser någon av filmerna som Michael Moore har gjort. Den senaste jag såg var Sicko som handlar om Amerikas sjukförsäkring och hur den egentligen fungerar. Mycket intressant dokumentär som gör att man uppskattar Sveriges sjukvård mer...trots en del köer.

Min hittade jag på ett antikvariat. Vet inte om de finns att få tag på i affär

Skicka vidare ...

Skicka vidare

* Tre personer som kommenterar det här inlägget kommer att få en begagnad pocketbok av mig. Först till kvarn gäller - och du måste ha en blogg.

* Skriv i inlägget att du vill vara med i Skicka vidare, tinga den bok du vill ha, och skriv din mejladress - så är boken din.

* Lägg in den här informationen på din blogg och lova därmed att skicka vidare tre böcker.

* De böcker som lovas bort ska antingen visas på bild i bloggen eller beskrivas ordentligt med titel, författare och skick.

* Avsändaren betalar portot och böckerna ska skickas inom ca två veckor.

________________________________________________________________

De tre böckerna som jag väljer att skicka vidare är följande:

Smuts - Katarina Wennstam
Boken fick jag tillsammans med en tidning i somras (Elle, Damernas värld?). Boken är en spännande skildring av det svencka samhället och hur torskar (sexköpare) finna i alla skikten i samhället och kan vara personer som man minst anar. Det är också en skildring av en familj som tappat bort varandra. Vi får följa familjen Wahl under en tid i deras liv. Jonas ä'r advokat och ska bevaka en traffickingrättegång. Hans fru undrar varför Jonas är borta många kvällen och nätter.

Danslärarens återkomst - Henning Mankell
Jag har hört att det är är en otroligt bra deckare och att den definitivt är läsvärd, men jag har aldrig haft lust att läsa den. Den har legat i min bokhylla i 5-6 år nu tror jag. Jag tror att jag ska ge någon av er där ute chansen att läsa den istället. Den som väljer boken får väldigt gärna får gärna säga till om jag har tabbat mig och borde läsa den ändå ;)

Höga förväntningar - Jennifer Belle
Den här boken tyckte jag lär bra på baksidan, men jag fastnade inte riktigt i den. Boken handlar om Liv Kellerman som går ifrån sin man och upptäcker sedan att hon står ensam och utan riktning. Hur ska hon klara sig utan det lyxliv som hon är van vid och vad ska hon göra istället? Någon kanske uppskattar boken mer än vad jag gjorde.

Då är det bara att kommentera om det är någon som är intresserad av dessa tre titlar.


Tips

En bok om dagen dagen har startat en skicka vidare snöboll. Man ska som bloggare vara en av de tre första som skriver på ett skicka vidare inlägg, välja ut en av de böcker som bloggaren vill skicka vidare och sedan göra samma sak på sin egen blogg. En rolig idé. Tyvärr var jag för långsam för att hinna svara på en bok om dagens skicka vidare inlägg, men svarade istället på Angos blogg. Hoppas jag får en bok =) Efter det kommer samma utmaning att läggas ut här =).

Håll tummarna!

Gott nytt 2009

Hej på er alla och gott nytt år!

Då var det ett nytt år här med allt vad det innebär =). Nytt år, ny energi och förhoppningsvis lite nya utmaningar. Jag hoppas också på att lite av min läslust återkommer. Har just nu lite svårt att komma in i mina nya böcker. Har lite för mycket tankar i huvudet. Går just nu igenom bokhyllan och läser om favoritböcker istället.

Jag brukar som en del andra göra nyårslöften. I år bestämde jag mig för att försöka få med några som jag faktiskt kan genomföra. Här är årets lista:

(   ) Börja träna regelbundet (Den ligger med varje år, något år ska jag väl ändå bli bättre)
(   ) Genomför minst ett av mina planerade projekt.
(X) Försöka att få minst 10 besök på bloggen under en dag. :-)
(   ) Läs ut de fortbildningsböcker jag har på nattduksbordet (de har legat där i snart ett år!).
(   ) Starta eller gå med i en bokcirkel.

Jag tycker att dessa borde vara genomförbara.

Ha en bra 1 januari och vi fortsätter att ses under året=)


RSS 2.0