En enda kväll - Mats Berggren

  En snabb och intensiv roman om en krock mellan olika sorters liv i Sverige. Den här gången gäller det inte i första hand mellan svenskar och invandrare utan det handlar om Martin och Esperanza från förorten och Alexandra från den fina villan i skyddad överklassmiljö.

När Alexandra glömmer sin laptop på tunnelbanan tar Martin hand om den och söker upp henne för att lämna tillbaka den. Eftersom han är passionerat intresserad av datorer men inte själv äger någon kan han inte låta bli att läsa hennes anteckningar. Han får en inblick i hennes innersta tankar och det berör honom mer än han kunnat ana. Det blir ett möte fyllt av dramatik och när de tre ungdomarna konfronteras med varandra ser de sig själva i ett nytt ljus som förändrar deras liv för alltid - men inte alls på det sätt man kanske kunnat tro.
Den här boken använder vi just nu i en åtta och jag måste säga att den har mottagits bra . Boken utspelar sig under en enda eftermiddag/kväll i Martin, Alexandra och Esperanzas liv, men kvällen kommer att för alltid förändra deras liv. Boken tar upp ett par viktiga teman. Ett av de mest intressanta är att hur skillnaden mellan fattiga och rika ibland inte är så stor som man tror. Man kan må dåligt även om man har pengar. Formmässig tycker eleverna om att det är lite kortare kapitel. De tycker att det blir lättare att läsa när de ser ett tydligt slut på kapitlen och att de inte är för långa.


Facklan - Elin Lindqvist

För ett tag sedan fick jag Facklan att läsa från piratförlaget. Jag gillade Elin Lindqvist första bok Tokyo natt och blev därför lite intresserad av den här boken också. Jag gillar sättet som hon skriver på. I Facklan följer vi skalden Leon Larssons liv från liten till hans död.

Leon Larsson är ung i ett Sverige ­under omvandling. Han föds 1883 i ­Älvkarleby, som äldste sonen i en arbetar­familj. Leon är en revolutionär, inom ­honom brinner det, han tar strid för arbetarna och deras rättig­heter. Han har svårt att rätta in sig i ­ledet och att anpassa sig till ett vanligt arbete. Familjen flyttar runt och hamnar till slut i Stockholm, där Leon blir en frontfigur bland de anarkistiska ungsocialisterna. Han börjar skriva för deras tidskrift Brand och blir snabbt en populär skribent.

Men han strider inte bara med pennan utan involverar sig i betydligt mer handgripliga konflikter och smider tillsammans med några finska revolutionärer planer på att bygga en bombfabrik i Stockholm. Det får långtgående konsekvenser för Leon, både som människa och författare.

Fri ska även kärleken vara och Leon och hans Freja lever mycket okonventionellt i ett samvetsäktenskap som resulterar i en ­dotter. De är ett slående vackert par som båda drömmer om och kämpar för ett ­bättre liv. Freja följer honom genom alla hans strider och tvära kast i livet. Från Stockholm till Malmö, till och med till Amerika och tillbaka till Sverige igen. Slutligen hamnar Freja på Sundsholms sanatorium där hon dör inte ens fyllda 30 år.

Jag sträckläste den här boken igår och fastnade i Leons liv ganska snabbt. Boken är inte skriven som en typisk biografi över någons liv utan snarare som en roman som speglar ett människoöde. Elins språk gör att man får följa med in i Leons tankar och idéer, hur sjuka de än är ibland. Leon Larsson var en ganka labil persson och jag sympatiserar inte riktigt med honom, men det tycker inte jag hindrar mig från att få behållning av boken. För trots hans sinnelag och beteende lyckas han med det som många människor misslyckas med var dag och det är att gå dit hans hjärta tar honom, hur tvära kast det än blir.

De saker som intresserade mig mest i boken var Leons förhållande till sin mor och hur de missuppfattade varandra genom hela boken, samt hur livet egentligen såg ut för en arbetare i Sverige kring 1900-talets början. Hur människor som gick runt om dagarna kunde få böter för lösdriveri och vilka klyftor det fanns mellan rika och fattiga. Man får sig en trevlig historielektion. Rekomenderas!Andra recensioner av facklan
Jag är jag
Boktoka

Ny loppis, nya fynd

Nu har jag ännu en gång brutit mot bokköpstoppet, men vad ska man göra när 3 pockets kostar 10 :- och när hela mitt bokköp gick på 30:-. Då kan man inte göra så mycket mer än att se om man har lite mynt i plånboken. Jag har ju i alla fall inte köpt nytt.

Loppisen som gällde idag var den årliga i Kungälvsparken som orienteringsföreningen håller i. Den är riktigt masitg med en del skräp, men självklart även en del fynd. På ett sätt är det lite synd att den bara är en gång om året.


På bilden ser vi Gäckande Skuggor - Sandra Brown, Catherines Dröm - Sidney Sheldon, Ska vi slå vad - Jennifer Cruise, Blodspår - Michael Conelly och Mig äger ingen - ÅSa Linderborg

Söderns Hetta - Barbara Bickmore

Jag var ute efter lättsmält chicklit och ramlade över den här på loppisen förra veckan för en femma. Jag har två titlar av den här författaren sen innan som jag gillar en del. En av dem har jag förövrig recenserat här.

Här har vi gammaldags chicklit med kvinnor som får allt. De växer upp fattiga, men med otrolig hjärna som de sedan avänder för att lyckas i arbetslivet och tjänar miljoner innan de fyllt 30, och inte nog med det. De gör det i en mansdominerad värld där de anses vara de svagare könet. Inte nog med det så gifter de sig med framgångsrika män och skaffar barn. Utöver den här solskenshistorian klarar de inte av att vara gifta utan att vara otrogna, de klarar inte av om männen förlorar pengar och så vidare och så vidare.

Baksidan:
Carly Andersson växer upp i den lilla staden Verity i Texas. När hon möter Boomer Bannerman blir hon himlastormande kär, men Boomer krossar Carlys hjärta och försvinner från staden. Carly kan inte stanna kvar i Verity - det finns inget som håller henne kvar längre.

Carky flyttar till Houston och dras in i mäklarbranschen. Snart är hon en första rangens mäklare, och den första kvinnan att ta sig in i en tidigare helt mansdominerad bransch. Hon håller sig undan män för hon kan inte glömma Boomer och hur djupt han sårade henne.

Men den förmögne affärsmannen Cole Colridge ger inte upp. Tillslut lyckas han övertala henne att gifta sig med honom.

Som nybliven hustru möter Carly Boomer igen. Den starka dragninskraften har inte svalnat med åren och när Boomer gifter sig med Coles syster blir situationen ohållbarVi får följa Carly genom hennes utveckling från tonåring till 40-åring. Tyvärr tycker jag att det finns en dålig röd tråd i den här boken. Vissa saker känns också väldigt orealistiska som till exempel hur man lyckas gå från sekreterare till företagsmäklare på mindre än ett år. Många bitar hoppas över och det är stora hopp i tiden då man missat både barnafödslar och giftermål. Den känns lite som en sån där lunchsåpa/harlequin. Det blir lite för mycket intriger av olika slag som inte följs upp på ett bra sätt. Dessutom stör jag mig på att baksidetexten inte stämmer överens med innehållet. Cole Coleridge har ingen syster utan en bror.

Boken är lättläst, lättsmält och lättglömd.

Psst! Detta inlägg sponsras av en balkong någonstans i kungälv ;)

Världsbokdagen idag

Idag har vi på skolan firat världsbokdagen med en tipspromenad och bokförsäljning med en krona för en bok. Vi var lite dåligt förberedda på detta, men vi fick i alla fall ihop ett litet program. Tipspromenaden gick ganska bra för de som deltog och jag tror att biblioteket har tjänat hela två tre kronor idag ;)

Världsbokdagen kommer ursprungligen från firandet av ett helgon i Spanien. Där ger man en bok till någon som man tycker om och får en ros tillbaka. Ett firande vi borde ha i Sveriga kanske??

Nu är det här, paket nr 2

Det gäller att inte gapa för tidigt. Förlåt för mitt oartiga inlägg tidigare kompisen (har en liiiten aning om vem du kanske kan vara). Nu ligger mitt paket här hemma fotat och klart. Är grymt sugen på godiset som följde med, men maten är snart klart så jag får vänta lite.

Den här gången var det två böcker med av Jennifer Cruise. Två chicklit böcker som passar mitt humör just nu. Jennifer Cruise tycker jag skriver bra chicklit som inte känns så typiska. Syndens näste handlar t ex om en erotikfilminspelning. Där träffade min bokkompis helt rätt i vad jag väljer att läsa. Boken står nämligen redan i bokhyllan. Däremot har jag inte läst den andra boken, kär och galen.

Med i paketet följde även ett coolt bokmärke i form av en mjuk, luddig kanin, choklad och tablettaskar.


Ha det nu underbart fram tills nästa månad och nästa paket. Blir sorgligt när det här är slut.

En avi....

Japp en avi låg och väntade på mig idag när jag kom hem. Gissar bokpaket!! Yay som jag längtat. Ska hämtas imorgon :D Hoppas du inte tog illa upp av mitt inlägg bokkompis =) Tycker bara om dina paket.

Boksamtal uppstart

Då har vi startat upp våra boksamtal i år 7 och det har gått väldigt bra. I stort sett alla i  gruppen slängde sig över de tilldelade böckerna och har kommit igång. Jag hoppas de inte läser ut böckerna allt för fort, samtidigt tycker jag det är roligt att de har fastnat i böckerna och vill läsa dem. Det är inte varje dag man får ca 20 elever att läsa böcker utan för mycket gnäll. Jag och kollegorna hoppas att läslusten håller i sig.

Får man vara så oartig....

...och fråga vart mitt bokpaket har tagit vägen? Posten är kanske på villovägar.

Loppisfynd

Var påpingskyrkans loppis en liten snabbis i lördags. Vi kom dit lite sent så sortimentet var ganska så utplockat. Tror mer på nästa lördag då orienteringsklubben har sin årliga loppis. Den brukar vara ganska bra. Utöver några bakformar kom jag även över två böcker (brutet köpstopp?) En Barbara Bickmore för att få mig lite lättsam "alltslutarlyckligtpåslutet" litteratur och en Dean Koontz jag inte ägde.


Barbara Bickmore - Söderns hetta, Dean Koontz - Sekten

Jorden runt på 8 böcker

Jag har precis varit inne hos Lyran och anmält mig till Jorden runt på 8 böcker. Det lär för lockande för att låta bli. Det kan innebära att jag måste bryta mitt köpstopp, men samtidigt får jag läsa lite andra författare än svenska och amerikanska. Som tur är finns ju alltid biblioteket ;)

I maj är det dessa böcker som gäller:
Franz Kafka (Tjeckien) - Förvandlingen
Herta Müller (Rumänien) - Hjärtdjur
Alexandr Solzjenitsyn (Ryssland) - En dag i Ivan Denisovitjs liv

Jag är inte supersugen på Kafka så ska se vad de andra böckerna kan handla om =)

Ett besök på på biblioteket...

...resulterade i tre böcker som alla tre är faktaböcker. Jag fick tag på Inred med böcker -  Jag har velat läsa den ett tag nu. Äger en hel del böcker och det är alltid kul att få tips och idéer på hur man kan förvara dem på ett bra sätt. Utöver den boken blev det även 100 saker du klarar utan en karl - Alison Jenkins och Gamla grejer i Göteborg - Björn Höglund. Den senare listar antikvariat, second-hands, loppisar mm i Göteborg. Har hittat några intressanta antikvariat som jag har blivit nyfiken på.


Boksamtal

Imorgon börjar jag och min kollega med boksamtal i en språkval svensk/engelskagrupp på jobbet. Det ska bli riktigt kuöl då jag aldrig haft boksamtal förut. På grund av vårt klientel i gruppen har vi bestämt oss för att köra med lättlästa böcker vilket jag har varit lite skeptisk till. När jag tänker på lättlästa böcker associerar jag till barnsliga, tunna böcker som förenklar innehållet på tok för mycket. De är torftiga utan några som helst beskrivningar av personer eller miljö. De berättar en historia från början till slut och that's it.

Jag har nu fått ändra min uppfattning nu. Vi har köpt in lättlästa böcker från bokförlag som heter Hegas och Argasso som har publicerat riktigt bra lättlästa böcker som passar alla åldersgrupper ända upp till gymnasienivå. Även om historierna är enkelt beskrivna så är de otroligt spännande och blir inte för enkla och barnsliga som så många andra lättlästa böcker kan bli.

Dessa rekomenderas till ungdomar som inte har hittat sin läsglödje. De är enkla att komma in i och kan kanske skapa ett läsintresse. Hegas har förövrigt bokrea just nu=)


På bilden ser vi: Farligt besök - Åsa Storck, Vittne - Robert Swindells och Årets match - Torsten Bengtsson

Veckouppdatering

Läsningen går riktigt trögt för tillfället. Har inte riktigt samma sug nu som jag hade förra månaden. Jag vet inte riktigt vilken genre jag vill läsa just nu. Är lite sugen på en chicklit men har inte så mycket av den varan hemma. Dessutom har jag ju gett mig själv köpstopp. What to do, what to do. Utöver det är det mycket att göra på jobbet. Har börjat med mina utvecklingssamtal den här veckan och de tar verkligen tid!

Trevlig Helg nu allesammans

Trevlig bokmöbel

Om man gillar den vita romantiska stilen kan jag tipsa om den här boksnurran som även kan användas som avlsatningsbord i myshörnan. Finns i tre storlekar och den lägsta är faktiskt rabatterad just nu. Att klicka eller inte klicka, det är frågan....

Coraline - Neil Gaiman

Från Stockholms undre värld till en mystisk och övernaturlig värld som mötte mig i boken Coraline. Det första jag slås av när jag börjar läsa den är att jag känner igen början av den väldigt väl. Antingen har jag läst den tidigare eller sett någon serie? Mer inbitna Coraline fans har säkert större koll på vad som gjorts och inte har gjorts.


In Coraline's family's new flat are twenty-one windows and fourteen doors. Thirteen of the doors open and close.

The fourteenth is locked, and on the other side is only a brick wall, until the day Coraline unlocks to the door to find a passage to another flat in another house just like her own.

Only it's different.

At first, things seem marvelous in the other flat. The food is better. The toy box is filled with wind-up angels that flutter around the bedroom, books whose pictures writhe and crawl and shimmer, little dinosaur skulls that chatter their teeth. But there's another mother, and another father, and they want Coraline to stay with them and be their little girl. They want to change her and never let her go.

Other children are trapped there as well, lost souls behind the mirrors. Coraline is their only hope of rescue. She will have to fight with all her wits and all the tools she can find if she is to save the lost children, her ordinary life, and herself.

Jag fastnade direkt i Coralines värld och hade slukat boken, kanske lite för snabbt. Jag fick rysningar när Coraline möter sin andra mamma som är ondskefull och kall med sina knappögon. Likaså gömmer jag snabbt tårna när jag läser om råttorna med de röda ögonen som gömmer sig i Coralines "andra" rum. Alla ingredienser för en skräckhistoria finns med. Den är smart skriven och visar stort mått på fantasi. Me like! Synd att den tog slut så fort bara.Aldrig fucka upp - Jens Lapidus

Jag gjorde ett rejält hopp från vampyrkärlek och sjuttonåringar och slängde mig in i Stockholms undre värld i Aldrig fucka upp. Detta är som de flesta vet uppföljaren till Snabba Cash som jag lyssnade klart på i januari. Den här gången är det tre nya personer vi får möta; polisen Thomas, langaren Mahmud och den hemvändande elitsoldaten Niklas. Detta är en riktigt tät deckarhistoria och fastnade direkt i den Jag gillar det raka språket, råheten och man får en annan bild av landet lagom. Dock kommer de in lite stickspår om bland annat Palmemordet som jag inte riktigt tycker följs upp. Det bäddar dock för ännu en bok kanske??

Thomas blir kallad till en mordscen där en alkis är hittad i ett källarförråd. Men det är något som inte stämmer på platsen och Thomas bestämmer sig för att ta reda på vad. Detta blir inte populärt varken bland de sina eller den undre världen och Thomas blir hotad när han hittar underliga kopplingar.

Mahmud vill tjäna pengar men inte på svennevis med ett 7-16 jobb. Han fastnar i store herr Rs nätverk och i jakten på mer pengar och att bli kung fastnar han än mer i Juggarnas grepp.

Niklas har kommit hem från Irak och upptäcker ett Sverige som han inte gillar. Niklas bestämmer sig för att rensa upp i Sverige; han skyr inga medel.

Deras vägar möts och deras historier binds samman i en spännande upplösning.


Tidningen VI läser

Igår i Göteborg sprang jag på Vi läser inne på Pressbyrån och kunde inte gå förbi den utan att handla ett ex. Jag är positivt överraskad. Tidningen är inte på något sätt tungläst (som en del mer kulturella tidningar kan bli). Jag har ännu inte läst alla artiklar än. Den som tilltalat mig mest än så länge är definitivt artikeln skriven av Jeanette Winterson som handlar om bokhandeln Shakespear och Company. Ett måste att besöka när man landar i Paris i framtiden. Me like.

En skärtorsdagens =)

Idag ska jag in till Göteborg och träffa en kompis är det tänkt. Vi hade planerat att se Män som hatar kvinnor, men efter ett besök på SFs hemsida ser inte det ut att vara möjligt idag. Trodde att de flesta skulle ha sett den vid det här laget och att det skulle vara ganska lätt att få biljetter. Men inte. Antingen annan biofilm eller så får vi två hitta på något annat helt enkelt.

På bussen in idag får Coraline göra mig sällskap. Jag fick låna den av J efter ett besök hos henne i Tisdags. Egentligen läser jag aldrig fucka upp men boken är så jädrans stor och tung så den får allt vänta hemma. Jag är egentligen en pocketmänniska, men vad gör man när inbundna böcker kostar lika mycket som en pocketbok på rean=)

Hoppas ni får en härlig skärtorsdag.

Tematrio deckare

Veckans tematrio hos Lyran är deckare och tanken ä att beskriva olika böcker, författare eller romanfigurer. Jag har inte blivit helt deckarfrälst än. Självklart gillar jag spännande böcker men jag gillar många olika genrer så det har inte blivit att jag fastnat endast i deckargenren.


1. Min ultimate favourite deckare är definitivt Tio små negerpojkar av Agatha Christie. Jag tror de har ett nytt namn på boken nu. Första gången jag läste den var under svenskan i nian och efter det har jag återkommit till den med jämna mellanrum. När antikvariatet i Kungälv lade ner för några år sedan (snyft) hittade jag den i en hylla och norpade den på en gång.

2. Poeten av Michael Connelly får nog hamna på andra platsen i min trio. Boken är inte en vanlig Harry Bosch deckare utan handlar istället om en kriminalreporter som letar efter sin brors mördare. Jag minns hur jag fastnade rejält i den här boken och sträckläste den. Slutet lämnades öppet och inte långt efter kom uppföljaren Fällan. Dock blev jag lite besviken på uppföljaren som man ofta blir.

3. Min tredje medlem på listan blir Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Läste den ganska nyligen, långt efter hypen med böckerna. Brukar bli så när det gäller mig och hypade böcker. Tycker att hypen var befogad även om den definitivt inte är ett litterärt mästerverk så fastnar man lätt i handlingen och vill inte lägga ner boken för allt smör i Småland, vilket är precis det jag vill ha från en bok. Nu ska jag se filmen här i veckan också är det tänkt.

Om jag kunde drömma - Stephanie Meyers

Nu kan även jag räkna mig till skaran som börjat läsa Twilight serien. Vad kan jag säga om den som inte redan är sagt? Jag gillade den, men inte överdrivet mycket. Den är absolut bra men inte världsomvälvande. Meyers skriver på ett väldigt medryckande sätt vilket gör boken väldigt lättläst och lätt att följa. Jag kan förstå varför så många ungdomar har fallit för serien. Jag är än så länge inte överdrivet förtjust i Edward eftersom han är väldigt överbeskyddande i första boken, lite för dominant, men jag hoppas att han utvecklas igenom serien. Jag ahr även fått låna bok två och tre av en kompis.Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom.
Bella Swan

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Poker mongo - Hans Carstensen

 

Livet som ett pokerspel
Det är grå vinter i Gävle. Tomas Råstedt är snart 18 år.
   Han har ett åtal hängande över sig, han blir av med sin ungdomspraktik, hans mamma har ett förhållande med Tomas värsta fiende. För Tomas blir pokervärlden en låtsasvärld att fly in i samtidigt som den riktiga världen runt omkring håller på att gå i bitar.
   Tomas är på gränsen till uppgiven, men ju mer han lär sig om poker desto modigare blir han. Plötsligt gör han alla de där sakerna som han innerst inne drömt om att våga. Det är som om han i pokertänkandet hittar strategier för att klara inte bara pokerspelet, utan också själva livet.
   Problemet är bara att livet inte spelas med en kortlek, det som i teorin ser enkelt ut visar sig vara ganska komplicerat.


Den här läste jag för en bokcirkel i kommunen där jag jobbar och jag kan inte säga att jag föll för den. Kanske är det berättarperspektivet som gör det (jag-form). Kanske är det känslan av att inte riktigt veta vad boken handlar om genom i stort sett hela boken. Är jag fel målgrupp kanske?


Mystips

Har ni som jag ibland blivit irriterade på att filten inte riktigt räcker till när man har gosat ner sig i soffan med en god bok. Eller hur den inte riktigt värmer när man sitter ute så här på vårkanten. Den här smarta filten på Coolstuff skulle kunna hjälpa till och lösa problemet. Den här filten är inte bara lång, den har även ärmar för ultimat komfort. Jág måste säga att jag är lite småsugen på en =) Speciellt en dag som denna, när solen inte gassar och det bara är en 10-12 grader ute, men man vill ändå få luft i näsan.

http://www.coolstuff.se/Slanket

Sammanfattning Mars

I mars har en hel del blivit läst:

--> Hotade till livet - Lena Lilleste (ungdom)
--> Världens elakaste fröken - Petter Lidbeck (ungdom)
--> Den första gång jag såg dig - Katarina Kuick (ungdom)
--> Jane Austen klubben - Karen Joy Fowler
--> Pontus 4 stygn i huvudet - Johan Unenge (ungdom)
--> Fröken Märkvärdig & karriären - Joanna Rubin Dranger
--> Flickorna från Riyadh - Rajaa Alsanea
--> Köp inte den här boken - Ann-Christin Gramming
--> Sekten - Jan Sverre Syvertsen
--> Poker Mongo - Hans Carstensen (ungdom)

Phew vilken lista det blev. Det har mest blivit ungdomsböcker den här månaden och tunnare böcker. Inga tegelstenar som ramlat ner i ansiktet på mig ;).

Köp inte den här boken - Ann-Christin Gramming

Tankeväckande och läsvärd bok som är skriven i bloggform. Boken handlar om Ann Christins beslut om köpstopp under ett helt år och vi får följa hennes vardag och hur hennes beslut påverkar henne.

 Ett helt år utan shopping? 365 dagar utan cafébesök och nya kläder? 52 veckor utan att handla böcker, tidningar och skivor? Kan du tänka dig det?

Det kunde Ann-Christin Gramming. Under ett helt år vägrade hon köpa annat än det mest livsnödvändiga. I den här boken berättar hon medryckande och inspirerande om sina upplevelser som "konsumtionsrebell".


Boken väckte definitivt många tankar på ens egen vardag och vilka köpbeslut man tar. Till exempel har shopping blivit mer än bara något man gör när man behöver något hemma eller i garderoben. Shopping är numera ett sätt att umgås på. En träff med en kompis brukar allt som oftast resultera med fika/lunch på något café/någon restaurang. Innan/efter går man och spanar i affärer och kommer ut med en liten påse med något man egentligen inte behövde. Det fick mig att börja fundera på varför man inte bara kan åka hem till varandra eller bara göra något så enkelt som att ta en promenad. Behöver vi egentligen fikan och affärsbesöken? Att jag själv ska ha ett köpstopp känns inte speciellt aktuellt men jag kommer definitivt börja fundera på hur jag umgås med mina vänner och vad jag egentligen spenderar mina pengar på.

Definitivt läsvärd och den väcker verkligen tankar kring konsumtion och hur långt ner i jorden man egentligen har stoppat sitt huvud. Våga vägra shopping???


Update

Hon har återuppstått!

Efter en vecka av massvis med stress innnan ledighet, PÅSKLOV, förkylningsdimma och födelsedagar (jag, pappa och sambons svåger har blivit ett år äldre under loppet av två dagar) kan jag äntligen sitta ner vid datorn en stund.

En del läsning har jag hunnit med under den här perioden. Sammanlagt tre böcker; Köp inte den här boken, Poker Mongo och Om jag kunde drömma. Av de tre böckerna har Köp inte den här boken väckt flest tankar, Poker Mongo Irriterat mig mest och Om jag kunde drömma har varit lättast att läsa. Satt precis på balkongen och läste ut den. Helt underbart. Recensioner på dessa kommer snart.

I födelsedagspresent fick jag massvis med trevliga saker och däribland en Stephen King bok - Duma Key. Faktiskt samma bok som vi gav bort till pappa. Detta betyder att jag kan stryka ännu en bok från min vill ha lista.

Nu är det grillning som står på schemat. Man får utnyttja de fina dagarna när de kommer =) Fräknar måste odlas.

RSS 2.0