Drömmarnas land - Tamara McKinley

I boken får vi följa Catriona under hela hennes liv från hennes födelse till hennes liv i 70-80 års åldern. Man får följa henne genom tagedier och lycka. Vi får helt enkelt följa ett människoöde, vilket är precis det jag är sugen på för tillfället.

Detta står om boken:
Catriona Summers är en av Australiens mest hyllade operastjärnor. Hennes vackra röst har skänkt henne förmögenhet, beundrare och resor till världens alla hörn. När hon adlas av drottning Elizabeth är det kronan på verket. Få personer känner till dame Catrionas brokiga bakgrund. Och ingen anar den mörka hemlighet som varit drivkraften bakom hennes enastående framgångar.

Yes tänkte jag när jag fick boken. Australien, stark kvinna och historisk. Perfekt och precis vad jag är på humör för och boken var precis det de två första tredjedelarna. Vilket gör att den första delen är väldigt lättläst, men när de två tredjedelarna är utlästa tappar man motiovationen något att fortsätta. Sedan är det precis som om McKinley inte riktigt vet hur hon ska få ett avslut på boken och mycket av slutet hade kunnat hoppats över. Dessutom är det stora hopp i tiden mot slutet. Från att ha gått ett år går det helt plötsligt tio år oc det känns inte riktigt som det behövs. Kanske små problem egentligen, men något som jag störde mig på under läsningen.

Jag har hört gott om andra av hennes böcker så tänker inte ge upp riktigt än. Hoppas bara McKinley vet när hon ska avsluta de andra böckerna. ;-)

Bokstadsdelen Haga

Idag var jag och min vän J och strosade runt på Linnégatan och Haga i Göteborg. I Haga fann vi minst tre stycken olika antikvariat som får en att undra om inte Haga borde utnämnas till en väldigt litterär stadsdel? Utöver antikvariaten finns även Bokia och små, nishade bokaffärer. Eftersom ett bra antikvariat alltid är välkommet testade vi på ett kallat Röde orm strax innan stängningsdags. Tur var väl det då jag hittade två äldre Stephen King böcker som jag inte har i min samling; Den förskräckliga apan och knackarna. Ska bli spännande att läsa. J fick också med sig några böcker av Charlaine Harris på orginalspråk och var supernöjd över detta. Det blir definitivt ett återbesök på Röde orm.

Utöver detta har jag även hittat en bok till min hemliga bokkompis. Jag hoppas hon blir glad och att hon inte har den innan, vilket är en risk när man köper en bok till en BOKBLOGGARE.

Sov så gott mina vänner.


Snyggt bokomslag

Som jag skrev i det tidigare inlägget har jag köpt en bok med vrålsnyggt omslag (köpte den dock för innehållet, märkte inte omslaget förrän hemma). När man tog av omslaget gömde sig pärmar med blommor i både färg och i svartvitt. Eftersom jag älskar blommor föll detta väl ut. Skulle inte innehållet vara så bra som jag hoppas kan den lätt bli en snygg dekoration.


Jag blir glad bara jag ser bilden.

Mina Bokreaböcker än så länge

Liseys berättelse - Stephen King
Invasion - Dean Koontz
Nu vill jag sjunga milda sånger - Linda Olsson
Aldrig fucka upp - Jens Lapidus
Lunar Park - Bret Easton Ellis
Landet bortom haven - Tamara McKinley
Om jag kunde drömma - Stephanie Meyers

En liten kort analys av mina inköp visar text i vitt eller ljusa färger samt två omslag med händer. Ett omdevetet val. Snyggaste omslaget har definitivt King-boken. Visar mer av det i ett annat inlägg.


Snoken är nyfiken i en strut.

Min hemliga bokkompis har lämnat ett fotspår hos mig och jag kan inte annat än att bli otroligt nyfiken. Det är första gången som jag deltar i något sådant här vilket gör det extra spännande. Jag har även fått upp ögonen för fler bokbloggar som jag definitivt vill bokmärka och besöka oftare. Min att läsa lista kommer snart att bli jättelång och sambon får nog snart ge vika och ge mig rätt i att vi behöver byta ut våra bokhyllor till något större och mer praktiskt =)

Pocket och trix frågor

En bok om dagen har lagt ut lite frågor som man "nästan" måste svara på så att ens hemliga bokvän får reda på lite vad de trevliga paketen ska innehålla. Här kommer mina svar:

Allmänna frågor om böcker:
Vilken genre tycker du bäst om?
Jag läser böcker från de flesta genres. Allt från chick-lit, historiskka, biografier till deckare. Den enda genren som jag har svårt för är fantasy.

Finns det någon genre som du ännu inte testat men som du gärna skulle ge dig på?
Jag skulle vilja läsa fler böcker från författare som inte är amerikaner, svemska eller brittiska.

Finns det någon genre som du undviker på liv och död och alltså inte vill få böcker ur?
Det skulle väl vara någon del i en lång fantasyserie.

Har du någon favoritförfattare - och saknar du något ur dennes produktion?
Jag har en samling med Stephen King böcker och vill gärna ha den första boken, Carrie, i bokhyllan.

Har du någon författare som du är nyfiken på och gärna vill testa?
Skäms nästan för att skriva det men har faktiskt inte läst ¨något av Camilla Läckberg.

Någon författare som du verkligen avskyr och inte alls vill läsa?
Hmm inte vad jag kan komma på på rak arm.

Har du någon lista publicerad någonstans över vilka böcker som du redan äger, månntro?
Tyvärr inte, skulle ta lite tid att sammanställa.

Läser du andra språk än svenska?
Blir lite engelsk litteratur som slinker med emellanåt.

Särskilt för Pocket&Trix:
Te- eller kaffedrickare?
Jag dricker både och. Mestadels lir det kaffe på jobb och när jag fikar och te när jag är hemma. Favoritte just nu är grönt körsbärste.

Äter du godis? Vilken sorts godis föredrar du?
Är chokladoman

Är naturgodis sådant som du gillar?
Nötter är gott, men inga torkade bananer...urk!

Är du allergisk mot något?
Nix

Har du någon pysslig hobby?
Är nybörjare med scrap booking. Annars är jag förtjust i det mesta som innefattar penna och papper (listor, skriva dikter, dagbok etc).

Sportar du?
Gammal innebandyspelare, men nu är det mest spinning och styrketräning.

Gillar du film - i så fall vilken slags film?
Förutsägbara filmer med lyckliga slut (romantiska komedier), pusseldeckare (Wallander) och serier av olika slag (Gilmore girls, vänner, sex and the city).

Är 80-talist född i vädurens tecken. Lärare till yrket men har en hemlig dröm att starta ett bokcafé. Tycker mycket om inredning och är stammis på www.styleroom.se. Mitt stora projekt just nu är att se till att det blir vår så att jag får göra balkongen till en mysig, grön oas som gjord för mysiga lässtunder. Älskar blommor och min stolthet är en spindellilja som jag "ärvt" från farmor.

Trevlig läsning och trevlig kväll. Nu ska jag kolla in om min hemliga bokvän ocks har svarat på frågorna.

Glasborgen - Jeannette Walls

För en vecka sedan läste jag ut glasborgen som jag kom i kontakt med via en utländsk scrapbook blogg (minns tyvärr inte namnet på den dock). När jag läste om den stod det att det här var den bästa bok hon hade läst, vilket naturligtvis gjorde mig nyfiken. Efter en snabbsurrning på adlibris var den bekräftad och på väg hem till mig.

Boken är en uppväxtskildring som beskriver ett tufft liv med föräldrar, två riktiga original, som inte sätter sina barn i första rummet, utan alltid sätter sig själva och deras egna drömmar i först. Detta gör att familjen knappt har mat på bordet, aldrig stannar länge på en plats och att de alltid går klädda i trasor. Föräldrarna får dock den här världen att låta som ett äventyr och det tar många år innan barnen förstår hur dåligt de egentligen har det.

Ur boken:  Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. Det var i skymningen en blåsig marskväll. Vinden slet i ångan som kom upp ur gatubrunnarna, och människor skyndade längs trottoarerna med uppfällda kragar. Jag satt fast i trafiken två kvarter från festen jag var inbjuden  till. Det var flera månader sedan jag hade sett mamma, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och ropa mitt namn och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans, och mamma skulle presentera sig och min hemlighet skulle vara avslöjad. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.

Jeannette Walls mamma och pappa, några av de många oförglömliga karaktärerna i denna ovanliga självbiografi , är excentriker. Rex är en karismatisk och djupt störd man, vars "lilla drinkproblem" hindrar honom från att någonsin behålla ett jobb, Rose är konstnär som tycker att det är viktigare att måla en tavla än att se till att det kommer mat på bordet. Ungar ska bara lämnas ifred, då blir de lyckliga och härdade till såväl kropp som själ.

I denna skakande men samtidigt så underhållande uppväxtskildring slås vi av den ömsinthet med vilken Jeannette Walls beskriver sin familj, och hur skickligt hon låter oss förstå hur de begåvade syskonen invaggas i övertygelsen om att deras turbulenta liv i djupaste fattigdom bara är ett enda strålande äventyr.

Boken är lättläst och jag fastnad ganska snabbt i den vilket resulterade i lite nattläsning till min sambos stora förtret. Jeannette Walls berättar på ett tydligt och gripande sätt som sin barndom men får boken inte att bli för tårdrypande och man får inte heller en riktig känsla av "tyck synd om mig" heller. För trots att de lever i stor fattigdom finns det mycket värme i berättelsen.

Rekomenderas!


Tisdags...jag menar Onsdagstips

Jag glömde mitt tisdagstips igår så tänkte ta och lägga in det idag istället. Dagens tips handlar om ett gott tillbehör till din bok, nämligen en stor kopp te. Te finns i alla möjliga smaker och nyttighetsgrader och ett bra ställe att spana på te är på Tefrossa. Här kan du botanisera bland cirka 80 olika teer, muggar, kannor, choklad och mycket annat. När du klickar in dig på sidan möts du av en alldeles underbar sinnebild;

 

Tänk Dig att krypa upp i soffan under en filt med en ångande kopp

te framför sig och en bra bok...

Den goda aromen sprider sig och med den lugnet. 

En liten stund av vardagslyx som alla borde unna sig.


Ta er en titt och njut!


Inte bokrelaterat, mest frustration

Vad gör man när en elev börjar skolka som tolvåring. Vad gör man när man hör en uppgiven föräldrer i andra änden som bara spyr ut sin frustration över läget. Vad gör man när föräldern bara vill ge upp. Hur tacklar man det?

Pocket och Trix

Då var pocket och trix igång och jag har fått reda på vem som ska¨få paket av mig. Ska bli intressant och se hur jag ska komma underfund med vad jag ska skicka. Får jobba på detta.

Idag kom även bokrean igång. Skickade ut mamma i bokshoppar ärende i Göteborg och jag själv lyckades ta  mig till Maxi och få tag i fem böcker. Mer om dessa imorgon. Nu är det sovtajm.

En dagens i bokvärlden

Ja inte en outfit då som i modebloggarnas del av bloggzonen utan snarare en dagsupdate. Idag har jag diskuterat barn-och ungdomsböcker tillsammans med bibliotikarier och lärare (vi var tyvärr bara 10 st). Vi kommer att tre tisdagar öva på att hålla boksamtal utifrån Aidan Chambers bok Böcker inom oss, vilken jag verkligen kan rekomendera er att läsa. Den ger verkligen inspiration samt ett annat sätt att tackla litteratur och göra den mer intressant att diskutera.

Idag var det fokus på barn i yngre år, men vi har lyckats hitta en riktig liten pärla; Värdens elakaste fröken av Petter Lidbeck. Mellanstadielärare Karin Karlsson hatade barn. Mellanstadieläraren Karin Karlsson var konsekvent och hatade alla barn. Så börjar den 75-sidor långa boken där vi får följafröken Karlssons när hon försöker knäcka sina elever och få den att må så dåligt som möjligt. Låter det intressant? Spana in närmaste bibliotek eller Adlibris/Bokus.

Nästa gång blir fokus äldre åldrar vilket passar oss på "högstadiet" än bättre.

Bokrea Maxi

Ja tro det eller ej men Maxi platsar alldeles ypperligt in här i min bokreakategori. De har ett utbud som passar mig som handen i handsken. Här är några exempel på vad jag hittat i deras tidning:

Landet bortom haven - Tamara McKinley  59:-
Om jag kunde drömma - Stephanie Meyer  69:-
Nu vill jag sjunga milda sånger - Linda Olsson  49:-
Här finns Liseys Berättelse för 49:-

Kan även tipsa om att pocket & bok redan tjuvastartat med böcker för 25:- styck. Kunde inte låta bli när jag gick förbi och kjöpte med mig tre böcker; Tankar från sängkanten, Jane Austen klubben och det tolfte kortet.

Då är det bara att bestämma sig för vilka böcker som är givna och vilka mamma ska titta efter i Göteborg. Har ni hitta några favoriter på årets bokrea?

Bokrea - Akademibokhandeln

Här har vi den absolut tjockaste katalogen och den är designad helt i min smak med tydliga titlar och en kort information om varje bok. Akademibokhandeln har även öppet inatt kl 00:00 - 01:30 om någon är intresserad ;-)

Intressanta böcker:
Borg vs McEnroe - Malcom Folley  79:-
Även här finns papperväggar som i föregående inlägg för 79:-
Lunar Park - Bret Easton Ellis  69:-
Aldrig fucka upp - Jens Lapidus  99:-
Liseys Berättelse - Stephen King - 89:-

Många deckare och mörka böcker.

Bokrea - Åhléns

Efter en tur på stan har jag snott med mig lite bokrea kataloger, bland annat Åhléns. Tyvärr är jag något besviken på deras bokutbud i år och detta är den katalog jag hittade minst böcker som jag ville ha.Stor minus även för katalogen där varken en del titlar står ordentligt eller någon som helst information om vissa böcker. Kommer skippa Åhléns i år.

Dessa böcker göll mig i smaken:

Papperväggar - John Ajvide Lindqvist  69:-
Rensa, röj och förändra - Mary Lambert  49:-
Hemafixarbok för henne  59:-

Bibliotek är roligt!

Jag var på biblioteket idag och lånade bok till ett boksamtal imorgon för jobbet räkning. Världens elakaste fröken av Petter Lidbeck. En bok som riktar sig mot lägre mellanstadieåldern (skolår 3). Boken handlar om Karin Karlsson som hatar barn, men jobbar som mellanstadielärare. Hon gör allt för att få sina elever att må dåligt och roligast är att knäcka de elever med bra självförtroende. Lättläst bok med roligt tema, men den passar nog inte mina sexor i första taget.

När jag ändå var på biblioteket spanade jag öven in hus och hem hyllan och snodde till mig Jimmy Scönnings bok "Hitta hen. Med våren kommer även lusten att piffa hemma så jag hoppas på mycket inspiration.

Det var längesedan jag besökte ett bibliotek i syfte att låna för mig själv och bilbiotek är ju riktigt roligt. Hoppas det inte tar riktigt lika lång tid innan jag tar mig dit igen (måste ju iofs lämna igen böckerna).


Kärlek och skugga - Isabel Allende

Den här boken har jag haft liggande i bokhyllan i flera år. Den är köpt på någon rea någonstans. Kanske i en mataffär eller under den årliga bokrean i februari. Billig måste den ha varit i alla fall. Boken är sådär härligt gammal och bladen har gulnat i den. Lite antikvariatgfeeling över den.

Det här är mitt första möte med Isabel Allende och jag började läsa den här boken med noll förväntningar. Jag har även Andarnas hus stående i bokhyllan och väntar på mig (i storpocket så den har hamnat på ett annat ställe). Anledningen till att den här boken har fått stå så länge är att jag har väldigt svårt att läsa böcker/författare som allför många har pratat upp. Det är en sak att ge ett boktips, det kan jag ta till mig och sedan låna/köpa boken. Så fort en bok blir såpass populär att man skriver om den på många ställen och alla går och säger läs!läs!läs!, då blir jag som ett litet kinkigt barn och skriker "vill inte". Isabel Allende räknas som en stor författare därför har jag inte läst något av henne förrän nu. Vilken logik jag har!

Det första som jag slås av när jag börjar läsa boken är det vackra språket, som förmodligen är ännu vackrare i orginal. Allende skriver nästan på ett drömskt sätt med många fina beskrivningar av miljön och av personerna, trots den tragiska historien. Handlingen utspelas i Chile då militärjuntan styr med järnhand och landet är uppdelat i två delar. Den rika och den fattiga. Vi får följa journalisten Irene och hennes trogne följeslagare Fransisco, som är fotograf, på deras jakt efter en bra historia. På deras resa får man träffa fantastiska människor med tragiska öden. Du får följa deras jakt på rättvisa i ett land som de älskar, men som är på väg åt fel håll. Förutom detta är det också en vacker kärlekshistoria mellan du vet vilka och hur denna utvecklas trots allt de är med om.

Detta står på baksidan:
En dag går Eusebio Beltrán ut för att köpa cigaretter. Han kommer aldrig tillbaka. För dottern Irene är förlusten livsavgörande. Hennes far var generös och livsbejakande, modern är konventionell och bigott. Och medan modren hälsar generalernas kupp mot den demokratiska regimen med glädje är fadern övertygad republikan.

Irenes väg förefaller utstakad: hon är förlovad med en framgångsrik ung officer. Men som journalist får hon kontakt med verkligheten i sitt land. Och tillsammans med sin kollega Fransisco gör hon en ohygglig upptäckt.


   
    Spana in priset på boken! Om detta ändå gällde idag också =)

Tidningsprenumeration

Jag är sugen på att beställa hem en ny tidningsprenumeration, men vet inte riktigt vilken tidning jag ska välja. Jag är inne på någon sotrt inredningstidning....men vilken. Gaaah vilken vånda :P. Den senaste jag köpte i lösnummer var hus och hem som kändes väldigt trevlig och lättläst. Vet dock inte hur en del andra är. Någon som har något förslag?

Tisdagstips

Jag fortsätter med mina tips på tisdagar. Försöker hitta saker och ting som är bokrelaterat, men inte just boktips alla gånger. Den här veckan tänker jag tipsa om belysning. Den här prylen är något som jag själv dreglat över länge och gärna skulle vilja ha i min egen bokhylla.

Lampan heter Enlightment och finns att köpa på Vit design. Urläcker.


Bild lånad av Vit design

Några riktigt söta och tjejjiga omslag

Måste man ändå ha i bokhyllan =) Mina tjejjigaste böcker omslagsmässigt är Chic och Det är insidan som räknas...(men vem fan vågar chansa). Båda två är i rosa nyanser. Chic i en högblank mettalicrosa (man får hantera den varsamt så att man inte får alltför många fingeravtryck på den) och Det är insidan som räknas är trevligt skrikrosa. Tyvärr kommer de inte till sin rätt riktigt där de står nu (inklämda där de får plats i en helsvart bokhylla) men en dag...

Tyvärr fick jag inte fram färgen när jag tog kort...boken är svart :( men man ser på kanterna hur rosa den är....kolla noga.


Antal lästa böcker än så länge

Januari
Karamellskorna - Joanne Harris
Det är insidan som räknas... (men vem fan vågar chansa) - Emma Hamberg
Bortom gryningen - Barbara Bickmore¨
Maratonmarschen - Stephen King
Februari
En god människa - Nick Hornby


Hmmm Februari ser inte ut att bli en bra läsmånad i jämförelse med Januari.

Enkät again

Ännu en liten enkät hittad hos Bokhora. Eftersom jag är ett stort fan av listor fyller jag med glädje i ännu en sån här ;-)

Senaste bokköp: Var en beställning från adlibris bestående av Glasborgen av ... och Karamellskorna av Joanne Harris. Dock har jag fått två böcker av mamma ... av Tamara McKinley och
Senaste bibblolånen: Jadu, det var såpass längesedan jag var på ett stadsbibliotek. Har bara lånat lite på jobbets bibliotek. Där var det senaste lånet deckargåtor 2 att läsa för min klass på sena eftermiddagar.

Senaste utlästa boken: En god människa - Nick Hornby

Favorittidning: Jag brukar ha ett konstant tidningssug men har ingen riktig favorittidning. Just nu är jag inne i inredartagen och favoriten där just nu är Hus & Hem. Utöver den brukar det bli en Chic med jämna mellanrum. Alldeles lagom med mode till ett bra pris.
Plats där jag helst läser: ´Det måste vara mjukt där jag sitter och ingen TV i närheten. När jag bodde hemma var det alltid min säng som gällde, men har inte hittat den där ultimata platsen där jag bor nu. Brukar bli sängen för det mesta, trots det dålig ljuset där.

Så sorterar jag min bokhylla: Jag är sugen på att arrangera dem efter författare, men just nu så trycker jag bara in böckerna där de får plats. Den här bokhyllan är inte riktigt optimal. Bearbetar sambon men det går riktigt trögt.

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Det måste vara papperspåsarna med B Wahlströms ungdomsböcker som mamma gav till mig när jag var liten. De innehåll allt från Mary Lous och Kittyböcker till hästböcker av olika slag. Jag slukade allt jag kom över i Kittyväg.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Jadu, det var en svår fråga. Det måste vara de böcker som jag har tagit över efter mamma. Grottbkjörnens folk av Jean M Auel och Varsel av Stephen King.

Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår: Sophie Kinsella - Mitt nya jag.


Bokrean...

Gissa om jag blev förvånad när jag steg in på en Wettergrens i Götebprg i jakt på present till brorsan, och möttes av tomma bokhyllor. Hjälp tänkte jag, gör de om?, byter de namn?, vad händer? Förklaringen vad lättare än jag trodde. Det är ju bokrea om ca två veckor och butikerna måste ha lite tid på sig att förbereda sig. Detta hade jag totalt glömt av. Utan present, men med ett bokreahäfte fick jag vandra vidare i butikerna på jakt efter en present. Tyvärr ska den bok som jag ville ha till brorsan vara en del av bokrean så den gick tyvärr inte att få tag på. Han får den som en bonuspresent när jag ser honom nästa gång, bara fär att han är så snäll.

Här är lite böcker som jag funderar på.
Den hemlige kocken - Mats-Eric Nilsson  79:-
Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson  69:-
1001 filmer du måste se innan du dör - Steven Jay Schneider  129:-
Engelsk synonymordbok  139:-
Svensk synonymordbok  139:-
Pocketbyte mini eller pocket och trix?

En bok om dagen försöker sig ännu en gång på att förgylla varagen för bloggare genom att försöka göra ett utbyte av böcker i bloggosfären. Underbart härligt tycker jag och verkligen något att se fram emot nu när våren är på väg. Alltid trevligt att ha ett paket att vänta på.

Vill ni vara med? Dp måste du bo i Sverige och ha en aktiv blogg.

Maila till en bok om dagen.

Hoppas ni har en trevlig söndag. Nu ska jag ha lov lov lov lov!

5kg smör.....

...stod idag utanför dörren när jag kom hem. Ska testköra ett nytt smör från LÄTTA med aktiv bakteriekultur, via Buzzador. Vanligtvis brukar man få småförpackningar som man ska dela ut till folk och fråga vad de tycker och tänker, men inte den här gången. 10(!) stycken paken á 500g står nu i kylen. Whoaaa! Här ska portioneras ut och det snabbt.

psst...vill du också testa varor och berätta vad du tycker om dem...-> https://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?fstr=smileynr1

Tisdagstips

Tisdagstips till mig snarare än till alla kanske eftersom det här är något jag vill ha den här boken i födelsedagspresent om 2 månader.

1001 böcker du måste läsa innan du dör av Göran Hägg. Detta är en riktigt rejäl tegelsten som guidar dig in i böckernas värld. Göran Hägg försöker sig även på att få fram en kanon i världens litteratur. Är riktigt sugen på den här men jag ska försöka hålla mig. Detta är ju ett perfekt presenttips.Obs! Om man inte är lika intresserad av böcker men av konceptet med 1001 böcker finns det även album du måste höra och film du måste se.

Läs ut det jag har i bokhyllan utmaningen

Börjar lida mot sitt slut. Om jag ar räknat rätt har jag en vecka kvar av tiden oc jag har misslyckats. Är endast på bok 3 av 5. Men jag har trots detta fått upp ögonen för de böcker jag har i hyllan oc ordnat en liten att läsa ög av dem. Det får bli en ny utmaning lite närmare sommaren då jag kommer att ha betydligt mer tid på mig.

Nu i veckan har jag läst ut En god människa av Nick Hornby. Boken är ganska mörk, såsom en del av Hornbys böcker är. Vi får följa ett medelklasspar i England där båda är deprimerade och missnöjda med livet och hur de försöker lösa sina problem på något annorlunda sätt.

Detta står på baksidan:
Katie är en läkare i 40-årsåldern som är missnöjd med det mesta i sitt liv - sin make, sina barn och sina patienter. Hon är gift med David, som är kolumnist under signaturen Argast i Holloway, och äktenskapet går på tomgång. När Katie inleder en affär med en annan man inser Katie att hon vill skiljas, men David vägrar.
Katie stannar trots allt, och David genomgår efter besök hos en helbrägdagörare en enorm förvandling. All ilska är som bortblåst och han ska nu bara göra gott. Dessa världsförbättrarplaner sätter deras relation på ännu hårdare prov.

Under hela läsningen kände jag igen mig och jag har på känn att jag redan läst den en gång, men lagt den i fel hög. I och för sig gjorde det inte så mycket eftersom jag knappt minns boken. Boken är bra och jag är lite kär i det som Hornby skriver. Jag gillar hans språk och hur han kan få en halvdyster stämning på egentligen ganska normala händelser. Att ett par kommer i olika svackor när de har varit ihop ett tag är en självklarhet, men här ger Hornby en liten twist på det hela genom att slänga in helbrägdagöraren Goodnews som flyttar in hos dem och gör familjelivet outhärdligt.

Nästa bok i min osläta hög är Kärlek och skugga av Isabel Allende. Jag har läst ca 60 sidor och än så länge känns den riktigt bra.

Ha det bra


Utmaningsbok - En god människa

Är nu i mitten av En god människa av Nick Hornby. Jag känner igen mycket av det jag läser så jag undrar om jag faktiskt inte redan har läst boken. Har ett vagt minne av handlingen men kommer inte ihåg hur den slutar. Boken är riktigt sarkastisk och lite smått mörk. Just nu ´känner jag inte att jag kommer att klara av min utmaning. Är bara på bok två av fem och läshastigheten ligger inte på topp. Jag verkar ha tappat lite av min läslust för tillfället vilket är lite olyckligt. Tanken med min utmaning är god då jag vill ta tag i min hylla med olästa böcker innan den olästa delen tar överhanden. Jag får göra ett nytt försök igen om en månad igen och se hur jag tar mig an utmaningen då.


Tisdagstispset

Denna veckas tips är ljudbok i mobilen med hjälp av Storytel. Här kan du lyssna på svenska eller engelska boktitlar strömmade rätt in i mobilen. Perfekt nu när det börjar bli ljusare på kvällarna och man kan ta sig en promenad ute. Några av de svenska titlarna på topplistan just nu är Diagnos Gisslan av Peter Gissy, Den du inte ser av Mari Ljungstedt och Så dumt av Mia Thörnblom. Eftersom man alltid har sin mobil med sig kan man lätt få med sig ljudbok på bussen, i affären eller på promenaden. Hade den även i badkaret en kväll när jag inte orkade hålla upp en bok.

Kort om storytel:

Storytel är en mobil innehållstjänst som riktar sig till en litet vuxnare publik än de traditionella mobiltjänsterna. Vi vill erbjuda mobila tjänster som drar nytta av de egenskaper som mobiltelefonen har på bästa sätt.

För att använda Storytel behöver man en godkänd mobiltelefon, se lista här: kompatibla telefoner. Man behöver även rätt mobilinställningar för att komma ut på internet. Man laddar ned ett litet program till sin mobiltelefon och är igång och använder tjänsten inom 2 minuter.

Vi erbjuder ljudböcker och man betalar genom mobilräkningen. Ljudböckerna är uppdelade i avsnitt (30-70 min långa) som just nu kostar 30 kr, gäller ej business och språkkurser som kostar 50 kr per avsnitt. Tack vare våra samarbeten med Telenor, Tele2(Comviq), Telia, Halebop och Tre så betalar dessa användare ingenting för datatrafiken då de använder tjänsten inom Sverige. Kunder hos övriga operatörer betalar för datatrafiken enligt gällande taxor. Lyssningen upptar 3.5 MB per timme.

Mycket nöje!


RSS 2.0