New Moon - Stephenie Meyers

Nu har jäg ännu en gång fått följa Bella och Edwards liv i andra boken i Twilightserien. I andra boken, New moon på engelska och på svenska heter boken; När jag hör din röst. Jag har haft fördelen att läsa just den här delen på engelska. I den här delen lämnar Edward Bella och hela Cullenfamiljen flyttar iväg. Detta får naturligtvis hemska konsekvenser för Bella som sjunker ner i en djup depression och i stort sett bara lever för sin fars skull. Den enda som kan få Bella att le efter Edwards och Bellas uppbrott är Jacob Black, som hade en liten roll i den första boken.

Bella firar sin födelsedag tillsammans med Edward och hans familj. Men firandet får ett minst sagt abrupt slut när Bella skär sig på en glasskärva och familjens "yngsta" vampyr inte kan lägga band på sina känslor utan kastar sig över henne. Händelsen får Edward att inse vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne. Bella sörjer Edward och dras djupare och djupare ner i en depression.

En dag får hon se en av männen som Edward tvingades rädda henne ifrån. Utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen. Plötsligt hör hon Edwards röst inuti sitt huvud. Med orolig stämma varnar han henne och hon fylls av ett märkligt lugn. Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...

Även i den här boken tar det ett tag innan boken blir riktigt spännande. Det är först i den sista tredjedelen av boken som boken blir riktigt spännande. Trots detta är Meyer ett speciellt sätt att skriva på som gör att man rycks med och inte kan lägga ner boken (det finns en anledning till att de är såpass populära). Det som är extra kul i den här boken är att Bella och Edward utvecklas såpass mycket. Bella är fortfarande klumpig och ganska naiv, men hon blir ju längre in i boken man läser allt mer självständig och starkare. Hon är inte längre underdånig i Edwards sällskap, utan hon blir lite mer jämbördig.

När det gäller Edward retar jag mig inte lika mycket på honom i den här boken som i första. Han är inte längre så överbeskyddande och bestämmande. Även han lider stort när han lämnar Bella och tar överilade beslut som påverkar hans omgivning. Han blir helt enkelt mer mänsklig.

Dags att se vad som gömmer sig i del tre i serien. Men först blir det Hjärtdjur. =)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hamnade här, på din blogg, lämnar ett spår innan jag går vidare...

Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!



Passar också samtidigt på att önska dig välkommen till mig:

http://www.metrobloggen.se/offer

Bloggen är mitt klotterplank, den enda fungerande terapin för att ta mig tillbaka till ett ljust liv efter att blivit offer för en våldtäktsman.

En blogg om händer som adrig slutar kännas, tårar som aldrig slutar rinna och minnen som alltid finns kvar. Tiden läker inte alla sår!



Finns intresset går det att, via bloglovin, prenumerera på min blogg - vilket verkligen uppskattas!

2009-05-10 @ 20:00:23
URL: http://www.metrobloggen.se/offer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0