Litteraturåret 1983

Bookmania har en kul utmaning (som säkerligen många redan har hakat på). Jag är en 83a och har därmed kollat upp detta fantastiska år. ;-)

Nobelpriset det året delades ut till William Golding, författaren till Flugornas herre, och J M Coetzee fick bookerpriset.

Doris Lessing kommer ut med en god grannes dagbok och Dean Koontz kommer ut med Phantoms. Även Stephen King är aktiv det här året och släpper Christine och Jurkyrkogården

Desmond Bagely (brittisk thrillerförfattare) och Tenessee Williams (amerikansk pjäsförfattare) avled det här året.

Max Vergara Poeti föddes detta år och jag har ingen aning om vem det är mer än att han kommer från Colombia. Det verkar inte finnas några böcker av honom översatta till svenska. Även den svenska författaren Martina Lowden och poeten Vavid Modiri föddes detta år.

Carola Hansson debuterade med boken Det drömda barnet.


Det här var en väldigt rolig utmaning där man fick luska lite och se vad man kunde hitta. Speciellt svårt var det att hitta debuterande frfattare och födda författare för detta år. Litterära händelser har jag inte lyckats hitta några. Bokbloggsvärlden är riktigt kreativ med många trevliga utmaningar och utbyten. Då är det bara bloggträff som saknas ;)

Sov så gott.

Kommentarer
Postat av: Bokmania

Ibland får man en snilleblixt :-)

Roligt att du var med med ditt 1983.

2009-05-08 @ 09:40:54
URL: http://www.bokmania.net
Postat av: Ladybug

Spennende å lese hva andre har funnet ut om samme bokår,ser det er litt forkjellige punkter i våre poster. Jeg er også 83-modell ;)

2009-05-12 @ 21:45:58
URL: http://gronneskoger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0