Är det någon där? - Marian Keyes

Boken har stått i min hylla ett tag, men jag har inte riktigt känt mig sugen på den förrän nu. Den verkade inte så rolig när jag läste på baksidan, så den har fastnat i bokhyllan.

Boken överraskade mig positivt. Boken har inte det typiska glättiga tonfallet som många av Keyes böcker har, utan här är det en mer seriös stämning. Boken berättar om en av systrarna Walsh (samma familj som tjejerna i Vattenmelonen och en oväntad semester med flera), Anna, som råkat ut för en hemsk olycka. Till en början träffar vi henne på Irland hemma hos sin familj, men hon vill inget hellre än att ta sig tillbaka till New York och komma tillbaka till sitt gamla liv.

Världens bästa jobb och världens bästa man - hur kunde det ändå gå så snett?!

Nedbruten och omskakad ligger Anna på soffan hemma hos mor och far i Dublin. Hon är ett vrak i allas ögon men har bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York! New York betyder allt: hennes lägenhet, drömjobbet - och världens bästa man och make, Aidan. Men inget är sig längre likt i Annas liv...

Tillbaka på Manhattan - och ruta ett - är det inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare i ny relation - är det över huvud taget möjligt? Frågorna tornar upp sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop verkar för att få henne på rätt köl igen.

Annas kamp tillbaka till ett vanlig liv blir inte så lätt som hon tror och vi får se både tragiska, sorgliga och dråpliga situationer som hon hamnar i. Utöver Annas liv får vi följa resten av systrarna i hennes familj och andra i hennes närhet. Boken är både rolig och tragisk. Den är definitivt en av Keys bättre böcker. Boken följer förövrigt med det nya numret av ELLE om man är sugen på både tidning och bok.


Kommentarer
Postat av: Ida

Åh, bra tips! Kanske måste ut och köpa Elle! :)

2009-07-17 @ 13:33:24
URL: http://idasbokblogg.blogspot.com
Postat av: Sofie

Ja ELLE är inte fel=) Hoppas du får lite läsro på jobbet snart=) eller lite ledighet.

2009-07-17 @ 13:40:13
URL: http://sofiemarika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0