Sekten - Jan Sverre Syvertsen

Då var Sekten av Jan Sverre Syvertsen (piratförlaget) utläst. Som ni vet var jag lite skeptisk till debutboken, Utan onda aningar (OBS: spoiler). Då jag tyckte man inte kom in i boken på ett bra sätt. Den här boken känns bättre skriven, men problemet kvarstår. Det är svårt att komma in i boken och lära känna personerna. Det känns som att man bara skrapar på ytan men man kommer inte in i boken bra. Nu har jag gett Syvertsen två chanser och nu blir det inga fler.


En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbränt. Kvinnans bästa ­väninna är den som hittar henne död i skogen. De tillhör båda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villa­område i den lilla norska staden Ski.
Mordet på den 18-åriga Tina är fyllt av symboler och ledtrådar, ­nästan som taget ur en bok om profilering och rättspsykologi. För psykologen Sander Mørk och polisen Lisa Lunde blir den stora frågan: Är mördaren en impulsiv galning ­eller en rationell, iskallt planerande mördare?

När ytterligare ett lik upptäcks, upphängt i ett träd, på samma ställe som Tina hittades, så står det klart att mördaren arbetar mycket medvetet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0