Mitt läsintresses ursprung

Mitt bokintresse startade när jag var liten och den som initierade det hela var min mamma. Hon är en bokslukare av stora mått. Några av mina tidigaste bokminnen har att göra med att hon läser för mig, eller att jag står och glor upp i hennes bokhylla och letar efter fina bokryggar. Det var min mamma som anmälde mig till bokklubb, som följde med mig till biblioteket och som gav mig påsar med Wahlströms röda ryggar.

Sedan jag flyttade ut och det helt plötsligt blev ett ledigt rum i huset har mammas bokintresse nått nya dimensioner. Hon har alltid drömt om att ha en egen hörna där hon kan sitta och läsa samt utrymme för alla hennes böcker (det har blivit några stycken genom åren) får plats. Detta resulterade i att mitt gamla flickrum numera är ett bibliotek. Att besöka föräldrahemmet nuförtiden kan vara livsfarligt. Jag kan lätt komma därifrån med lite nya titlar att läsa. Det gäller att ha lite självdisciplin.


Kommentarer
Postat av: Magix

Ojoj, det där måste väl ändå vara den bästa användningen av ett överblivet rum! Så trevligt! Och behändigt med ett "lånebibliotek" för dig! :)

2009-05-24 @ 12:06:33
URL: http://bokbabbel.blogspot.com
Postat av: snowflake

Oj, så fint! Och vilken klok mor som uppfostrar en läsande dotter.

2009-05-24 @ 13:46:28
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com
Postat av: boksnoken

Åh, vilket underbart bibliotek ditt gamla flickrum har blivit!

Själv begriper jag inte varifrån mitt läsintresse kommit då varken min mamma eller pappa är några bokmalar.

2009-05-25 @ 22:15:22
URL: http://boksnoken.wordpress.com
Postat av: Sofie

Ja min mamma är klok =) Tycker det är ganska passande att rummet som bokmalen Sofie bodde i en gång i tiden faktiskt blev ett bibliotek. Nu får jag bara se till att få plats med ett där jag bor nu.

2009-05-26 @ 18:19:10
URL: http://sofiemarika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0