Fröken Märkvärdig & karriären - Joanna Rubin Dranger

Den här lilla godbiten är en seriebok som handlar om kvinnor och deras duktighet. Hur vi hela tiden jämför oss mot andra på ett negativt sätt för att få reda på vad vi är dåliga på och hur vi sedan pressar oss till det yttersta för att sedan vara på topp. Boken visar också hur "mörkermonstret" förföljer och lurpassar för att sedan sätta sig på opss så vi inte orkar jobba alls.



Jag tyckte att boken kom vid en mycket väl vald tidpunkt när det mesta känns tufft och jobbigt och fick en att tänka lite på hur mycket man egentligen jobbar och hur mycket kraft man lägger ner på att vara duktig hela tiden. Allt ska hela tiden vara så perfekt, men sanningen är att vi också måste trivas i vardagen och må bra där. VI kan inte bara prestera hela tiden.

Jag fick höra ett passande citat på jobbet idag som lite kopplar ihop till detta: "Konst blir aldrig färdig, den stannar bara på intressanta ställen på vägen" Visst är det träffande? 


Kommentarer
Postat av: Maja

Fröken Märkvärdig är helt underbar, väldigt träffsäkra illustrationer. Fick mitt ex av Kerstin. Mörkermonstret är stundtals svårt att hålla borta men att få skratta lite åt det hjälper :-) Så tack Johanna Rubin Dranger (härligt namn!)



Gärna fika snart

Trevlig helg

2009-03-13 @ 11:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0