Kär och galen - Jennifer Cruise

Jag måste säga att det här är chicklit i min smak. Vet man hur boken kommer att sluta när man läst de två första kapitlen? Ja. Vet man vem den tilltänkte kärleken är? Ja. Förverkligas alla förutfattade meningar om chicklit? Ja. Detta är en typisk chicklit. Det går inte att komma ifrån, men det finns ändå något med den som gör den lite annorlunda och lite roligare att läsa än till exempel shopaholicserien. Den är inte riktigt lika ytlig utan handlar mer om personlig utveckling. Dessutom faller jag lite för huvudkaraktären Quinn som inte trivs med sitt liv, men som ändå bestämmer sig för att göra något  åt det. Detta får dock lite andra följder än vad hon har förutsett.

Det är inte första gången som Quinn förbarmar sig över en övergiven hundstackare, men det är något särskilt med just den här. Quinn kan inte motstå hundens bedjande ögon och bestämmer sig raskt för att behålla den. Hennes sambo Bill är måttligt förtjust och när Quinn är på jobbet tar han hunden med sig för att avliva den. Det blir droppen för Quinn. Hon har fått nog av att vara tyst och förståndig, av Bills tyranneri och sitt trista, instängda liv tillsammans med honom. Hon vill få vara både kär och galen. Hon vill uppleva en fantastisk kärlekshistoria som är så långt ifrån den beige vardagen med Bill man kan komma. Och hon vet var hon ska hitta den. Nick är vad Quinn alltid har drömt om och nu är tiden inne att fånga denne inbitne ungkarl och kvinnojägare. Bill fattar ingenting när hon gör slut och vägrar tro det. Han börjar bevaka henne dygnet runt och gillra fällor. Han tänker inte låta henne slippa undan.

Läsvärd och inte lika puttinuttig som en del chicklit blir. Dessutom är den lite hetare och lite mer passionerad. Läs den och rensa huvudet i några timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0